Зимска школа за пољопривреднике
23. децембра 2019.
Спроведена последња акција добровољног давања крви у овој години
23. децембра 2019.
Прикажи све

Током последње акције бесплатних прегледа, здравље проверило 326 Топличана

У прокупачкој Општој болници „Др Алекса Савић“, протеклог викенда спроведена је још једна у низу акција бесплатних превентивних прегледа коју спроводи Министарство здравља Републике Србије.

Том приликом, грађани Прокупља и целог Топличког округа, могли су веома брзо, без чекања у редовима, без упута лекара и здравствене књижице, да провере своје здравствено стање.

И ову, 17. по реду акцију, као и све до сада, пратило је велико интересовање и велики одзив грађана Прокупља и целог Топличког округа.

Тако је на подручју Топличког округа, прегледано укупно 326 грађана, а од тог броја, само у прокупачкој Општој болници „Др Алекса Савић“ њих 210.

Ултразвук абдомена урађен је код 195 лица, код 210 грађана урађен је ЕКГ и проверен крвни притисак, док је 21 лицу узета крв за анализу на АФП (тумор маркер).

-Велики одзив грађана, најбоља је потврда да су људи препознали значај акције Министарства здравља, али и да је јавна свест о значају превенције, као основе очувања здравља, у последње време вишеструко порасла у нашем друштву, казали су у прокупачкој Болници.

Такође су истакли да је значајан број грађана, којима је на превентивним прегледима дијагностиковано озбиљно обољење, мотив више Министарству здравља да настави овакве акције и у наредној години.

Руководство Опште болнице „Др Алекса Савић“, уз захвалност грађанима, посебно захваљује лекарима и свим здравственим радницима на исказаном великом труду током акције.

 

Величина слова: