Sportski vikend: Pobeda ŽRK, odbojkaša, košarkaša, fudbalera
29. oktobra 2018.
O ulaganjima u prokupačke škole sa većnicom za prosvetu i omladinu u Opštini Prokuplje Majom Ranđelović
29. oktobra 2018.
Prikaži sve

Tople čarape za korisnike Ustanove “Sunce”

Aktiv žena Udruženja invalida rada iz Prokuplja i ove godine pokrenuo je akciju pletenja toplih čarapa koje će pokloniti u humanitarne svrhe.

Predsednik udruženja Slobodan Čupić izjavio je da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije obezbedilo sredstva za kupovinu vunice.

-Ovo je treća godina zaredom kako članice Aktiva žena pletu toplu garderobu koju poklanjamo određenim ustanovama. U prethodne dve godine zimske džempere, kape, šalove i rukavice poklonili smo đacima slabijeg materijalnog stanja u OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” i “Sveti Sava”. Ove godine, pletene tople čarape planiramo da poklonimo korisnicima Dnevnog boravka za decu i omladinu ometanu u razvoju “Sunce” u Vodicama, izjavio je on i dodao da očekuje da deci poklone uruči do kraja novembra ili početkom decembra.

-Veliko mi je zadovoljstvo što sa članovima Udruženja pletem toplu odeću koja će se dodeliti školama ili drugim ustanovama. Svoje bogato znanje, maštu i ideju nastojimo da prenesemo pletenjem zimske odeće, izjavila je član Aktiva žena Udruženja invalida rada Milojka Anđelković i dodala da je to jedan mali, ali izuzetno vredan doprinos, koji žene ovog Aktiva mogu da pruže onima kojima je pomoć neophodna.

 

 

 

Veličina slova: