Успех полиције у Прокупљу: Смањен број кривичних дела, стање јавне безбедности стабилно
14. јануара 2019.
Леп гест: Компанија “Леони” поклонила корисницима Дома за негу и смештај старих лица 40 пакета шоља
15. јануара 2019.
Прикажи све

Топличани одушевљени организацијом дочека српске Нове године у Прокупљу, Град: Хвала публици и извођачима, Цоби и Гале: Било је дивно

Прошло је два дана од организованог дочека српске Нове године у Прокупљу, а страсти се не смирују. Прокупчани, али и они из других општина на територији Топличког округа користе сваку прилику да похвале организатора, Град Прокупље, за избор извођача. Лепе речи, похвале у разговору, похвале на друштвеним мрежама: „Свака част, годинама овако није било, супер смо се провели“, „Нисам из Прокупља, али сам дошао ту да дочекам српску Нову годину. Обожавам да слушам Кербер“, „Дивно, дивно. Свака част организатору, е ово се цени“… само су неки од коментара.

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић одговара: „Хвала публици, и старој и младој. Људи су дошли на Трг да уживају, да се забаве, послушају музику. Хвала велико што је све прошло у најбољем реду и без инцидената. Хвала извођачима што су дали све од себе да забаве људе. Овако се слави“, каже Симоновић.

Народном посланику из Прокупља, др Дарку Лакетићу, пуно је срце кад чује ове похвале.

-Одлична организација, добар избор извођача, музика и за старе и за младе. Срећан сам кад видим да су наши суграђани задовољни, да су испуњена њихова очекивања. А посебно сам срећан када видим колико је младих било. Да се овако настави, не само када је дочек у питању него и све остало. Представници Града треба увек да имају на уму да све што раде, треба да раде у корист грађана, да људи буду задовољни и да остају овде, истиче др Лакетић.

Дочек на централном градском Тргу отпочео је наступом локалног бенда „Мелиса“, који је увек ту. Без „Мелисе“ не пролази ниједна свечаност у граду.

Након ове групе, а на одушевљење, пре свега, најмлађих Прокупчана, на бину је изашао познати београдски репер, родом из Прокупља, Слободан Вељковић Цоби.

-Осећао сам се феноменално пред својим суграђанима. Изузетно ми је драго што сам својим наступом допринео да моји људи на један величанствен начин дочекају српску Нову годину. Трудио сам са да дам све од себе да им овај дочек остане у лепом и дугом сећању, рекао је Цоби и захвалио се организаторима дочека.

-Хвала Граду Прокупљу, све је било дивно. Хвала мојим Прокупчанима, нагласио је Цоби и додао да се нада да ће се врло брзо поново видети са својим земљацима и одржати концерт у Прокупљу.

Након његовог наступа, публици се представила нишка рок група „Кербер“.

-Било је прелепо у комшилуку. Радо смо прихватили позив, лако договорили са организатором. Два сата свирке, доста енергије, лепа атмосфера. Није нас омела хладноћа да сви заједно певамо. Било је баш свечано. Морам да се осврнем на ватромет, који је био прелеп. Захвалио бих се градоначелнику Прокупља, свима који су учествовали у организацији дочека. Једва чекамо поново да дођемо, каже фронтмен гупе „Кербер“ Горан Шепа Гале.

Дочек српске Нове године је прошао. Остаје да се надамо да ће Топличани бити задовољни и наредне године, да ће реакције бити овакве и за наредни дочек. Док се то не догоди, представници Града Прокупља већ су почели да размишљају којим ће све манифестацијама и наступима обрадовати грађане у току лета, за градску славу, или онако, без повода…

Величина слова: