„Дани европске баштине“ испунили очекивања Прокупчана
27. септембра 2019.
Спортски викенд
30. септембра 2019.
Прикажи све

Топлички воз један од најмодернијих у Србији

Да је воз удобно, безбедно, али и јефтино превозно средство, потврђују становници Прокупља, Куршумлије и осталих места у Топличком округу који га веома често користе.

Моторни воз свакодневно саобраћа на релацији Ниш-Прокупље– Мердаре и њиме се на посао и у школу вози велики број  прокупачких радника и ђака, као и сви они који не желе да се одрекну овог најудобнијег превоза, казали су из предузећа „Србија Воз“.

-На овој релацији, дневно се превезе више стотина становника топличког краја, а најфреквентнији су поласци у 8 и 48 и 13 и 56 из Прокупља за Ниш, казали су из овог предузећа.

-Моторни воз који служи за превоз путника у топличком крају, један је од најновијих и најмодернијих које поседује Железница Србије, са новим гарнитурама за седење, клима уређајем и музичким озвучењем, кажу на прокупачкој Железничкој станици.

Такође су подвукли да тај воз саобраћа редовно, без кашњења, и да путници сасвим удобно и безбедно стижу од Прокупља до Ниша.

За безбедност путника у сваком возу задужена су по два кондуктера, док је на Железничкој станици у Прокупљу ангажовано 10 радника: шеф станице, два отправника возова и скретничари.

Топлички воз има два поласка дневно, први из Ниша за Мердаре у 03:55, из Мердара за Прокупље у 8:05, и други  из Прокупља за Мердаре у 10:45 и из Мердара за Ниш у 13:20 сати.

Величина слова: