Sportski vikend
1. novembra 2019.
Milion evra za gradske i seoske ulice
1. novembra 2019.
Prikaži sve

Tribina o bezbednosti motociklista u saobraćaju

U okviru realizacije projekta „Pogledaj DVA puta“, u Prokuplju je održana tribina o bezbednosti motociklista i putnika u saobraćaju, u organizaciji neformalne grupe „Tim mladih Fokus“ i Kancelarije za sport i omladinu Grada Prokuplja.

Ispred lokalne samouprave, prisutne je pozdravila član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović.

-Danas smo svi na istom putu, sa istim ciljem, a to je da promocijom ispravnih stavova stvorimo novi obrazac ponašanja kod mladih ljudi, koji treba da dovede do smanjenja stradanja na putevima. Nadam se da će ova dva dana ispuniti cilj kampanje u Prokuplju, a mi ćemo učiniti sve potrebne korake, uključiti sve relevantne činioce, kako bi nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju podigli na višu lestvicu, jer to je jedan od strateških ciljeva lokalne zajednice, istakla je Ranđelović.

O ovoj temi, koja je u Prokuplju okupila veliki broj mladih, među kojima je bilo najviše srednjoškolaca, govorio je dr Vladimir Jevtić, koji je istakao da su motociklisti najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju, a da je razlog za tako nešto nemar, nepažnja, gde je dovoljan samo trenutak da se izgubi život.

Mladi su bili veoma zainteresovani za ovu temu, posebno što je dr Jevtić iznosio brojna iskustva iz svog dugogodišnjeg rada na bezbednosti motociklista.

Na tribini su prisustvovali i predstavnici Saobraćajne policije u Prokuplju i Centra za bezbednost, istrage i odbranu.

Kako je najavila Tamara Dobrosavljević, koordinator projekta, u subotu, 2. novembra, u periodu od 12 do 14 sati, na Trgu Topoličkih junaka, volonteri će prikazati pokaznu vežbu saobraćajne nezgode između automobila i motociklista. Takođe će građani imati priliku da na štandovima dobiju edukativni materijal i  razgovaraju o ovoj temi sa stručnim licima.

Veličina slova: