Подстицајна средства за пољопривреду
25. јануара 2018.
Превенција рака грлића материце
26. јануара 2018.
Прикажи све

Трибина о Европској унији

У Народној библиотеци „Раде Драинац“одржана је трибина у склопу пројекта „Еутека“, под називом „Хајде да причамо о Европској унији“.

Публику на овој трибини чинили су прокупачки средњошколци, ученици Гимназије и Техничке школе „15. мај“, а предавачи су били координатор пројекта „Еутека“ у Европској унији у вашој библиотеци“ Александар Ђукић, представник пројекта „ Доживи  ЕУ “  Милица Шкиљевић и члан Тима Европа „О европској унији и процесу приступања Србије ЕУ Марјан Цветковић.

-Еутека ЕУ у вашој библиотеци је пројекат који има за циљ пружање конкретне подршке библиотекама широм Србије, како не би оне у својим срединама постале места за информисање грађана о темама које су у вези са ЕУ. Еутека мрежу библиотека чини 48 јавних библиотека у Србији, рекао је координатор пројекта „Еутека ЕУ у вашој библиотеци“ Александар Ђукић.

Директор прокупачке библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић је истакао да сарадња библиотека и Европске уније у Србији траје годинама уназад.

-Народна библиотека „Раде Драинац“ је добила један рачунар, сто и столицу и добија издања о Европској унији. Све се то налази на Дечијем одељењу где заинтересовани могу да се информишу о Европској унији, истакао је Огњановић.

Ова трибина се према његовим речима конкретно односила на пројекат „Европски дневник“, који је намењен ученицима и предвиђа њихов боравак у Европској унији.

-Уколико буду довољно успешни на конкурсу и пројекту биће награђени одласком у неку од земаља ЕУ, где ће моћи да посете и виде како изгледају неке институције и знаменитости у европским земљама, нагласио је Огњановић.

Величина слова: