Деца која се лече у прокупачкој Болници добила новогодишње пакетиће од фабрике „Леони“
24. децембра 2019.
Традиционална новогодишња представа за децу
25. децембра 2019.
Прикажи све

У асфалтирање улица и путева у граду и селима ове године уложено милион евра

Радови на пресвлачењу Улице Милоша Обилића новим слојем асфалта, приводе се крају. Екипе вредно раде, како би пре снега све било завршено, а радове су данас обишли начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, градоначелник Прокупља Александар Симоновић и члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица.

Овај асфалт, у дужини од 120 метара, постављен је од Улице Никодија Стојановића Татка до Ратка Павловића Ћићка.

-Ова Улица, у чијој непосредној близини се налази Основна школа “Ратко Павловић Ћићко”, била је у изузетно лошем стању. Након постављања новог асфалта, бехатон плоча на тротоару и ивичњака, она је сада много лепша и безбеднија, не само за основце, већ и за све учеснике у саобраћају, изјавио је Симоновић и додао да је за  пресвлачење Улице новим асфалтом, из буџета Града издвојено 820.000 динара.

Симоновић је рекао да је, након постављања нове водоводне мреже, у Улици Цара Лазара, у дужини од 150 метара, јуче постављен нови асфалт. За ове радове, из градског буџета, издвојено је 1.120.000 динара.

Говорећи о асфалтирању градских улица и сеоских путева, он је изјавио да је из градског буџета, за ове намене, ове године утрошено милион евра.

-За разлику од претходних, ове године много тога је урађено на путној мрежи, како у самом центру Прокупља, тако и у сеоским срединама. Становници Бабиног Потока, Горње и Доње Стражаве и Доње Трнаве сада имају асфалтиране улице. У најудањенијим селима, као што су Товрљане, Микуловац, Статовац, извршена је адаптација сеоских и атарских путева, изјавио је Симоновић и истакао да је буџетом за наредну годину, планирано издвајање више новца него што је то било 2019. године.

Симоновић је напоменуо да ће се зимски период искористити за припрему неопходне тендерске документације и расписивање јавних набавки за нове радове на путној мрежи на територији града Прокупља, како би се на пролеће одмах кренуло са радовима.

 

Величина слова: