Предшколска установа „Невен“ припрема објекте за малишане
20. августа 2019.
НАЈАВА ЗА МЕДИЈЕ ЗА 22.08.2019. – ЗАСЕДАЊЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА ПРОКУПЉА
21. августа 2019.
Прикажи све

У Музеју у току припреме за јесењи програм

Народни музеј Топлице годинама уназад има одличну сарадњу са прокупачким основним и средњим школама. Запослени у овој установи културе увелико раде на осмишљавању и проширивању већ постојећег веома богатог и садржајног програма за школски узраст.

-Наша сарадња са школама је сваке године све боља и потпунија, те сматрамо да тако треба и да се настави. Настојимо већ дуги низ година да вратимо наше суграђане, ђаке основних и средњих школа у Музеј и да им на најлепши могући начин, кроз обилазак поставки, предавања и пројекцију филмова прикажемо историју њиховог града, рекла је виши водич прокупачког Музеја Маријана Остојић.

Она је истакла да се сарадња са ђацима, професорима и учитељима, није задржала само на обиласцима Музеја и споменичког комплекса Хисар, већ да се огледала и у програмима које смо припремали у оквиру различитих манифестација, Недеље музеја, Дана европске баштине, Смотре археолошког и етнолошког филма, али и многих других.

-Намера нам је да и ове школске године, али и свих наредних ту сарадњу негујемо. Направили смо предлог свега онога што може да буде поучно и интересантно у складу са њиховим школским планом и програмом, али смо расположени да чујемо и нове идеје и предлоге, нагласила је Остојић.

Програмом Музеја није обухваћен само обилазак ове установе, већ  и наставне јединице из историје, које ће бити од помоћи професорима. Њихова врата су, како наводе, увек отворена и за сарадњу са професорима музичке и ликовне културе, али и организовање концерата и изложби, предавања и трибина. До сада се у галерији ове установе организовало двадесетак јавних часова из српског језика, астрономије, физике, биологије, француског и енглеског језика.

Величина слова: