Књига о ослободилачким ратовима у Србији
19. априла 2018.
Прва помоћ у пракси
20. априла 2018.
Прикажи све

У недељу наставак акције бесплатних прегледа

Бесплатним превентивним прегледима за грађане, који су заказани за недељу 22. април, у Прокупљу ће бити настављена велика акција коју спроводи Министарство здравља Србије.

У осмој акцији бесплатних превентивних прегледа, у Општој болници „Др Алекса Савић“ у Прокупљу, грађани Прокупља, али и са целе територије  Топличког округа са целе територије, моћи ће да провере своје здравствено стање. Овога пута радиће се кардиолошки прегледи са ТА анализама, офталмолошки прегледи, анализа хормона  штитасте жлезде, као и тумор маркери тестиса.

Надлежни у Општој болници „Др Алекса Савић“ позивају грађане да искористе погодности које им је обезбедило Министарство здравља и провере своје здравље потпуно бесплатно, без здравствене књижице и упута.

Колико су грађани Прокупља и Топлице заинтересовани за своје здравље говори податак да је од почетка ове акције у прокупачкој болници прегледано 12 000 пацијената, од којих је 3 000 послато на даље испитивање. То показује и велики значај оваквих акција, јер  је превенција и рана дијагностика основа за очување здравља и лечење евентуалних обољења.

Величина слова: