Заједно обележили Светски дан срца
28. септембра 2018.
Дечија недеља почиње у понедељак
28. септембра 2018.
Прикажи све

У плану формирање Локалних савета за безбедност

-Да би се повећала безбедност грађана неопходна је превенција и едукација, изјавио је начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић на састанку посвећеном формирању локалних савета за безбедност.

Он је истакао да је неопходно формирати различите комисије у циљу подизања нивоа безбедности.

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић нагласио је да ће локална самоуправа, заједно са многим јавним и другим  установама, узети активно учешће у формирању комисија и савета.

Валентина Радић из Полицијске управе Прокупље одржала је презентацију на тему “Локални савети за безбедност” и истакла да је један од основних циљева формирања комисија и савета неопходан ради повећања нивоа безбедности грађана и њихове имовине.

-Савети морају да раде на нивоу партнерства. Заједничким деловањем припадника полиције, правосудних органа, локалних заједница, школа, Центра за социјални рад, здравствених установа, удружења и других субјеката може се постићи основни циљ, а то је превенција у сузбијању разних облика угрожавања безбедности, изјавила је она и додала да локалне самоуправе у наредном периоду треба да направе стратегију и програме рада локалних савета за безбедност.

Она је посебно истакла, да су кључни индикатори безбедности у заједници заштита људи и имовине, јавни и комунални ред, спречавање дискриминације, животне средине и безбедности саобраћаја.

На седници је покренута и иницијатива за формирање стручних тела и тимова у циљу подизања безбедности.

Величина слова: