Otvorena izložba slika sa ovogodišnje Likovne kolonije „Boža Ilić“
21. jula 2019.
Slavske svečanosti u Prokuplju završene vatrometom i koncertom grupe „Legende“
22. jula 2019.
Prikaži sve

U susret manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“

Kao i svake godine, tako i ove, u susret manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“, koja će biti održana u avgustu, žiri za dodelu nagrade „Drainac“ za 2019. godinu, izdao je saopštenje u kome se navodi, da je na konkurs za ovo prestižno priznanje stiglo 45 knjiga poezije, objavljenih u 2018. godini, na srpskom govornom području.

Direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“, Dragan Ognjanović, koja je inače organizator ove književne manifestacije, istakao je da je na prvoj konsultaciji žirija, odabrano 10 knjiga, koje su ušle u uži izbor za ovu pesničku nagradu.

To su sledeće knjige: „Radno vreme raja“ Dejana Aleksića, „Biće sve u redu“ Zorana Pešića Sigme, „Večito sada“ Tomislava Marinkovića, „Neponovljivi kod“ Miroslava Aleksića, „Srce kruga“ Rista Vasilevskog, „Kolopera pera“ Milosava Tešića, „Bogzna“ Lasla Blaškovića, „Mala vječnost“ Ranka Risojevića, „Pev sirena“ Mirka Magaraševića, „Porodični muzej“ Dragana Lakićevića.

Kako je najavljeno, završna sesija žirija, na kojoj će biti proglašen dobitnik pesničke nagrade „Drainac“, biće održana početkom avgusta, u Prokuplju.

Veličina slova: