Санација кварова и радови на новој водоводној мрежи
1. јуна 2018.
Спортски викенд
4. јуна 2018.
Прикажи све

Убрзани радови на изградњи зграде

Да је Прокупље постало велико градилиште могу се уверити сви његови грађани. Осим асфалтирања улица и тротоара у центру општине и сеоским срединама, насипању путева у многим селима, замени водоводних цеви интезивирани су и радови на изградњи станова намењеним избеглицама из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Изградња 20 станова у непосредној близини Спортске хале “Др Зоран Ђинђић” почела је крајем прошле године.

Члан Општинског већа Општине Прокупље Владимир Пешић рекао је да су средства за изградњу станова обезбеђена од стране донатора.

 

-У циљу трајног стамбеног збрињавања избеглица из БиХ и Хрватске, финансијска средства у износу од 420.000 евра обезбеђена су из Регионалног стамбеног програма преко банке за развој Европе. Из општинског буџета за ове намене биће издвојено 9,5 милиона динара. Ови станови намењени су избеглицама који су смештени у колективним центрима или станују приватно без трајног решења на територији прокупачке општине, изјавио је он и додао да локална самоуправа финансира и изградњу прилазног пута, прикључке на електро, водоводну и канализациону мрежу и изградњу трафо станице.

Укупна бруто површина стамбеног објекта, који се састоји од подрумских просторија, приземља и три спрата, износи 1.247 квадратних метара.

-Зависно од чланова, породице ће моћи да конкуришу за доделу гарсоњера од 35, једнособних и двособних станова од 50 метара квадратних, истакао је Пешић и додао да очекује да радови на изградњи стамбене зграде буду завршени крајем ове или почетком наредне године.

Величина слова: