Градоначелник Прокупља Александар Симоновић упутио писмо подршке градоначелнику Епона Ги Милеру: Ми смо уз наше побратиме
16. априла 2019.
Поводом јубилеја, Апотека “Прокупље” уручила поклоне корисницима и здравственим радницима Дома старих
16. априла 2019.
Прикажи све

Ученици из Прокупља ове године на „Играма пријатељства“ у Немачкој, најспретнији иду у Ер-Еркеншвик по признање

Град Прокупље и ове године учествоваће на међународној манифестацији „Игре пријатељства“, која ће бити одржана од 7. до 9. јуна у Ер-Еркеншвику у Немачкој.

Екипу из Прокупља чиниће двадесеторо ученика, као и градоначелник Александар Симоновић. Школе са територије града Прокупља предложиће најбоље ученике, који поред знања, треба да испуњавају и друге услове као што су брзина, сналажљивост, такмичарски дух.

-Прокупље је једини град из Србије који учествује на овој манифестацији, а ми смо поносни што нам се опет пружила прилика да се такмичимо. Пре две године смо се такмичили у Словенији, у нашем побратимљеном Кочевју, где смо освојили треће место и још више учврстили пријатељске односе са словеначким народом, рекао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић и додао да ће и наш град бити домаћин и угостити учеснике „Игара пријатељства“ на неком од наредних такмичења.

-Осим што им се пружила прилика да покажу своје вештине, знање, таленат, ова манифестација је такође прилика да наша деца упознају вршњаке из других земаља, да се друже, размене искуства и стекну нове пријатеље. Деца ће добити од Града Прокупља комплетну спортску опрему, сви ћемо бити исто обучени, а ја се надам да ћемо остварити добре резултате, нагласио је Симоновић.

Прокупачки ученици ће јуна месеца “одмерити снаге” са ученицима из Енглеске, Немачке, Словеније и Пољске.

Величина слова: