Изградња приступних саобраћајница за нову пијацу при крају
26. октобра 2018.
Спортски викенд: Победа ЖРК, одбојкаша, кошаркаша, фудбалера
29. октобра 2018.
Прикажи све

Ученици ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ воле природу

Као и претходних година, ученици ОШ „Ратко Павловић Ћићко“, еколози, организовали су акцију у природи. Акција је изведена на релацији Прокупље-Добротићка река-Прокупље. Ученици су се упознали и снимали јесењи аспект шумских екосистема, који је заблистао предивним бојама.

-У клисури реке сакупљали смо маховине и папрати. Овај материјал еко-секција ће употребити у обогаћивању и реновирању еко-врта у холу наше школе, кажу ученици.

У акцији је учествовало 30 ученика-чланова еко-секције седмог и осмог разреда и наставници биологије Марија Антић и Мр Дејан Живковић.

 

-Време извођења акције је било од 9-15 сати. Циљ и задаци еко-акције су у потпуности испуњени, слажу се наставници.

Чланови еко-секције су се такође сложили да следећа акција буде посвећена истраживању пећине Испоснице која се налази на планини Видојевици.

Ово није први пут да ученици ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ бораве у природи. Они се непрестано упознају са непосредним окружењем, притом сакупљајући природне материјале, снимајући разне аспекте природе.

Природа околине Прокупља је изузетно богата природним лепотама, биљним светом и гљивама. На жалост, ова богатства су често угрожена људским немаром и загађењем. Управо су еко-секцијаши ти који апелују на очување животне средине кроз овакве активности. Са друге стране, приближавање природи оплемењује њихов немирни дух; здрава вода, здрав ваздух, пешачење и планинарење, дружење, смех, умор, опијеност природом су оно што ученици сматрају да им је најпотребније.

Величина слова: