Koncert za pamćenje
9. maja 2018.
Neophodne padavine poljoprivrednim kulturama
10. maja 2018.
Prikaži sve

Učenici škole „Milić Rakić Mirko“ na Eko kvizu u Beogradu

Kao pobednik prvog Eko kviza „Prljavo ili čisto-nije isto“, koji je nedavno održan u Prokuplju, Osnovna škola „Milić Rakić Mirko“ sutra učestvuje na polufinalnom republičkom takmičenju u Beogradu. Na njemu učestvuje ukupno osam škola iz Srbije.

-Sve ovo vreme smo vredno radili i pripremali se za ovaj viši nivo takmičenja. Spremni smo i treme nema. Nadamo se da ćemo i tamo pokazati koliko smo spretni i brzi, ali i koliko znamo o važnosti očuvanja životne sredine, rekla je nastavnik biologije u školi „Mirko“ Jelena Đurković i dodala da veliku zahvalnost svi zajedno duguju Opštini Prokuplje, koja se uključila u ovu veliku i važnu akciju i sama bila njen organizator u Prokuplju.  Podršku Opštini Prokuplje u ovoj akciji pružilo je i Javno komunalno preduzeće „Hameum“.

Cilj ovog ekološkog takmičenja jeste podizanje svesti osnovaca o očuvanju planete Zemlje o značaju zaštite životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji.

Direktor škole „Mirko“ koja je pobedila u Eko kvizu u Prokuplju, Saša Jovović navodi da je najbitnije da kroz ovu akciju, naš grad Prokuplje, stavljamo u prvi plan,predstavljajući  ga kroz znanje, spretnost i umešnost naših đaka.

-Važno je učestvovati, ali deca su se dobro spremila i već se pripremaju da i u Beogradu dobiju jednu od nagrada i nastupe i na finalnom takmičenju u Zrenjaninu, istakao je Jovović.

Ekipu, koja će predstavljati  Prokuplje u Beogradu na polufinalnom takmičenju Eko kviza, čine Nikola Joksimović, Nemanja Milić, Milica Golubović i Damjan Pavlović.

Oni su spremni da se pokažu u najboljem svetlu, a u tome će im pomoći i podršku pružiti i njihovi drugari, koji će zajedno sa njima putovati u Beograd.

Takmičari iz Prokuplja imaju i maskotu,to je njihova drugarica Marija Pavlović.Ona će biti odevena u suknji napravljenoj od zatvarača, a obećala je da će svoje drugare bodriti svim srcem, tako što će se potruditi da bude što zanimljivija.

Veličina slova: