Sve spremno za petak!
8. oktobra 2018.
U Galeriji „Boža Ilić“ otvorena izložba u čast francusko-srpskog prijateljstva
8. oktobra 2018.
Prikaži sve

Učenici Tehničke škole „15. maj“ i OŠ „Ratko Pavlović Ćićko” pobednici kviza o Gvozdenom puku

Pobednici kviza, koji je povodom obeležavanja 100 godina od oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu, 12. oktobra 2018. godine, i otkrivanja spomen obeležja Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihailo“, organizovala Opština Prokuplje i Istorijski arhiv Toplice su Tehnička škola „15. maj“ i Osnovna škola „Ratko Pavlović Ćićko“. Osvojivši najveći broj poena, učenici ovih škola su u ovom kvizu pokazali da odlično poznaju ratnu epopeju junaka Gvozdenog puka.

-Prema utvrđenim propozicijama, svaku školu predstavljala je tročlana ekipa koja se takmičila odgovarajući na pitanja, a tačnim ili netačnim odgovorima su pokazali koliko ustvari poznaju istoriju. Na ovaj način smo želili da odamo počast našim precima, slavnim junacima, ali i da našu decu naučimo da pokolenjima prenose slavu srpskih junaka, istakla je rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Prokuplje Leja Mitrović.

Pobednici ovog kviza dobili su diplome, a svi ostali takmičari zahvalnice i knjige, koje su objavljene u izdanju Istorijskog arhiva Toplice.

 

Veličina slova: