Obilna kiša nije povećala vodostaj Toplice, situacija pod kontrolom, nema opasnosti od poplava
15. maja 2019.
Tehnička škola „15. maj“ za rođendan otvorila vrata za osmake
15. maja 2019.
Prikaži sve

Učenik Medicinske škole Nemanja Milić prvi na takmičenju iz književnosti, Nebojša Lukić: Ovakvi učenici su pravo blago!

Na republičkom takmičenju učenika srednjih škola iz književnosti pod nazivom „Književna olimpijada“, koje je održano u Sremskim Karlovcima, učenik prvog razreda Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ iz Prokuplja, Nemanja Milić, zauzeo je prvo mesto. Na ovom takmičenju učestvovalo je 500 đaka iz Novog Sada, Beograda, Niša, Valjeva, Zrenjanina, Leskovca, Vranja, Kragujevca, Negotina, Kraljeva, Subotice i drugih gradova i opština iz Srbije.

-Na ovom takmičenju osvojio sam maksimalan broj poena. Zahvaljujući profesorki srpskog jezika i književnosti, Mariji Vasković, koja me je više meseci spremala za školsko, opštinsko, okružno, a na kraju i republičko takmičenje, nije mi bilo teško da tačno odgovorim na sva pitanja, kaže skromni i nasmejani prokupački šampion Nemanja Milić.

Profesor Marija Vasković kaže da je Milić izuzetno dobar i lepo vaspitan učenik kojem nije teško, da nakon školskih obaveza, učestvuje u mnogim vannastavnim aktivnostima.

Ona napominje da je na ovom istom takmičenju prošle godine Ana Virimonović, sada učenica četvrtog razreda Medicinske škole, zauzela drugo mesto.

Učenici ove Škole imali su zapažen uspeh i na 4. takmičenju učenika srednjih škola u pevanju tradicionalnih pesama, koje je održano u Beogradu.

Na ovom prestižnom takmičenju, učenice Aleksandra Mladenović i Mina Vojinović zauzele su drugo, a Dijana Pešić treće mesto.

Direktor Škole, Nebojša Lukić, izrazio je veliko zadovoljstvo nastupom svojih srednjoškolaca na mnogim ovogodišnjim takmičenjima.

-Da se u Školi stručno i odgovorno radi sa đacima, govore ovogodišnji nastupi naših učenika na mnogim takmičenjima. Na republičkom takmičenju medicinskih škola iz zdravstvene nege, u ekipnoj konkurenciji, naši učenici zauzeli su drugo, a u realističkom prikazu, treće mesto. U pojedinačnoj konkurenciji iz zdravstvene nege, naša učenica Milica Milošević, od 90 takmičara, zauzela je treće mesto, kaže on i dodaje da je prava retkost da učenici Medicinske škole ostvaruju izuzetno dobre rezultate na takmičenjima iz književnosti i muzičkog vaspitanja.

On je zaključio da je veliko blago imati ovakve učenike, koji su najbolji ambasadori, ne samo Medicinske škole, nego i grada Prokuplja.

Veličina slova: