Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Prokuplju
9. decembra 2019.
Niske temperature i velika vlažnost vazduha ne pogoduju srčanim bolesnicima i astmatičarima
12. decembra 2019.
Prikaži sve

Udruženje invalida rada i invalidskih penzionera podelilo pakete svojim članovima

Udruženje invalida rada i invalidskih penzionera u Prokuplju, danas je podelilo pakete sa osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim članovima. Ovu pomoć, dobili su članovi čije penzije ne premašuju iznos od  15.000 dinara.

Predsednik Udruženja, Slobodan Čupić, u ime članova zahvalio se lokalnoj samoupravi koja je obezbedila sredstva za kupovinu paketa.

-Od 2015. godine, pred Novu godinu, najugroženijim članovima delimo pakete sa osnovnim životnim namirnicama. I ove godine, kao i prethodnih, sredstva smo dobili od Grada Prokuplja, izjavio je on i dodao da ova organizacija, koja je formirana pre 45 godina, sada ima blizu 900 članova.

Proteklih dana, pojedinim bolesnim članovima sa malim primanjima,  kupljeni su i lekovi. Sredstva za kupovinu lekova, obezbeđena su iz sopstvenih izvora.

Govoreći o ovogodišnjem radu, Čupić je naglasio da su oni organizovali mnoge susrete sa srodnim organizacijama iz Knjaževca, Leskovca, Aleksinca, Trgovišta, Boljevca.

Aktiv žena Udruženja, proteklog meseca izrađivao je toplu odeću, koja će u najskorije vreme biti podeljena učenicima jedne prokupačke škole.

-Sredstva za kupovinu repromaterijala, i ove godine dobili smo od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ističe Slobodan Čupić.

 

Veličina slova: