Неопходна заштита воћних и ратарских култура у кишном периоду
3. јуна 2019.
Почиње друга фаза изградње нове Зелене пијаце у Прокупљу
4. јуна 2019.
Прикажи све

Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести наградило ученике прокупачких школа

У оквиру манифестације „Мај, месец борбе против дистрофије“,  Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа наградило је најуспешније ученике прокупачких основних и средњих школа, учеснике литерарног и ликовног конкурса, који су писали и сликали на тему „Инвалид на улици“ и „Инвалид је мој друг“.

У Народном музеју Топлице, ђацима који су своје идеје, жеље, надања и поруке кроз писане речи и цртеже послали својим вршњацима са сметњама у развоју, признања је уручио председник Управног одбора Удружења Мирољуб Миша Цветковић.

-За сваку похвалу је учешће овако великог броја ученика основних и средњих школа на овом литерарном и ликовном конкурсу, казао је Цветковић и додао да су ђаци, на тај начин, деци са инвалидитетом показали да нису заборављена и да су саставни део наше друштвене заједнице.

Он се овом приликом захвалио професорима и ученицима Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“, који су подигли пластеник за производњу повртарских култура у непосредној близини Дневног боравка „Сунце“ у Водицама, у коме ће његови штићеници активно и корисно проводити време.

Говорећи о Удружењу и Дневном боравку „Сунце“, Цветковић је одао признање запосленима којима треба много знања, стрпљења, вештине и љубави да би радили са децом ометеном у развоју.

-У протеклом периоду, велику помоћ имали смо од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, локалне самоуправе, хуманитарне организације ЕХО, Српске православне цркве, многобројних удружења и волонтера, истакао је Мирољуб Цветковић.

Величина слова: