Studenti VPPŠ na praktičnoj nastavi u PSSS u Prokuplju
13. maja 2019.
Milovan Vučićević: Ponosan sam na rad Udruženja penzionera u Prokuplju
14. maja 2019.
Prikaži sve

Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga obeležilo Svetog Vasilija Ostroškog

Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga obeležilo je svoju slavu Svetog Vasilija Ostroškog, kojoj su prisustvovali mnogobrojni saradnici i ljudi dobre volje iz Prokuplja, Vranja, Niša, Žitorađe i Pirota.

Predsednik Udruženja, Miša Cvetković, rekao je da ono postoji već 22 godine i da je u svom dosadašnjem humanom i odgovornom  radu sa decom ometenom u razvoju postiglo dobre razultate.

-U svom dosadašnjem radu, imali smo veliku pomoć i dobru saradnju sa Ministarstvom za rad, boračka i socijalna pitanja, lokalnom samoupravom, mnogim udruženjima i organizacijama i ljudima dobre volje, izjavio je on.

Cvetković je odao veliko priznanje za rad i zalaganje zaposlenima u Udruženju i Dnevnom boravku za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sunce“ u Vodicama, koji se nalazi u sastavu Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga.

Defektolog u Dnevnom boravku „Sunce“, Ivana Ugrenović je naglasila da usluge ustanove trenutno koristi 15 osoba sa invaliditetom.

-Osnovni cilj rada ustanove je socijalizacija osoba sa invaliditetom. Psihička i socijalna podrška realizuju se uz pomoć različitih programa i radionica. Rad sa decom ometenom u razvoju traži dosta strpljenja, odgovornosti i znanja, izjavila je ona i dodala da korisnici ustanove učestvuju u realizaciji mnogih projekata.

Ovogodišnjoj slavi prisustvovala je i direktorka Srednje škole iz Žitorađe Milica Andrejev, koja je napomenula da Škola već godinama sarađuje sa Dnevnim boravkom „Sunce“.

Veličina slova: