Ovogodišnji laureat Plakete Svetog Prokopija doktor Dragan Milić
16. jula 2019.
Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović: Put Donja Konjuša-Gornja Konjuša još uvek nije završen, apelujem na građane da budu strpljivi
16. jula 2019.
Prikaži sve

Udruženje penzionera pruža različite vidove pomoći članovima

-Pružanje različitih vidova pomoći najugroženijim članovima je jedan od prioriteta rada naše organizacije, izjavio je predsednik Udruženja penzionera u Prokuplju Milovan Vučićević i dodao da su oni u protekla dva meseca besplatno podelili više od 2.550 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima.

Za kupovinu ovih paketa, iz sopstvenih izvora izdvojeno je oko 2,2 miliona dinara.

U organizaciji se i tokom ovih letnjih dana vode aktivnosti na pružanju drugih vidova pomoći članovima.

Tako će članovi Udruženja i ove, kao i prošle godine, moći da dobiju pozajmicu za kupovinu ogrevnog drveta u iznosu od 15.000, a uglja 20.000 dinara. Ova pozajmica će se vraćati u šest jednakih mesečnih rata.

-Sa menadžmentom „Bifteka“ iz Niša dogovoren je nastavak dugogodišnje poslovne saradnje, tako da će penzioneri i ubuduće moći da kupuju meso i suhomesnate proizvode u maloprodajnim objektima ove firme u Prokuplju, u vrednosti do 5.000 dinara, rekao je on i dodao da će se kupljena roba otplaćivati u tri mesečne rate.

Vučićević napominje da će organizacija nastaviti da pomaže kupovinu lekova najugroženijim bolesnim članovima i plaćanje struje.

Bliže informacije u pružanju pomoći članovima, penzioneri mogu dobiti u prostorijama Udruženja penzionera.

Veličina slova: