Fudbalskom klubu Topličanin od Kočevja sportska oprema
21. jula 2019.
Otvorena izložba slika sa ovogodišnje Likovne kolonije „Boža Ilić“
21. jula 2019.
Prikaži sve

„Ulica darivanja“ poklon građanima Prokuplja

U sklopu obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, u pešačkoj zoni, održana je tradicionalna manifestacija „Ulica darivanja“, na kojoj su mnogobrojni privrednici svoje proizvode poklanjali građanima Prokuplja.

Proizvode iz svog proizvodnog programa, građanima su poklanjali SZTR „Čutura“, poslastičarnice „Toplica“ i „Đevori“, Udruženje pčelara „Pčelica“, na čijem štandu su bili i savetodavci PSS, Podrum vina „Maletić“ iz Velike Plane, Industrija mesa „Biftek“ iz Niša, Kompanija Žitopek iz Niša, manifestaciju je pomogla i Predškolska ustanova „Neven“, dok su svoje radove predstavili korisnici Dnevnog boravka za decu i omladinu ometene u razvoju „Sunce“ iz Vodica i članovi Udruženja invalida rada iz Prokuplja.


Ovu jedinstvenu, petu po redu, manifestaciju, osim mnogobrojnih sugrađana, posetili su i vladika niški Arsenije, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović sa saradnicima, kao i delegacija slovenačke opštine Kočevje, koja je pobratim našeg grada.


Vladika niški Arsenije i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović razgledali su štand Dnevnog boravka „Sunce“, na kojem su korisnici izložili svoje crteže posvećene gradskoj slavi Sveti Prokopije.
-Velika čast, zadovoljstvo i podstrek za sve nas, predstavlja to što je vladika niški Arsenije posetio naš štand i na taj način pokazao veliko interesovanje za naš rad. Vladika Arsenije je pre nešto više od godinu dana bio u našoj ustanovi, gde smo ga upoznali sa svim aktivnostima koje se sprovode u Dnevnom boravku, izjavio je tehnički sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog upravnog okruga Dragoslav Petrović i dodao da su korisnici, zajedno sa stručnim saradnicima, uložili veliki trud, kako bi svojim izloženim radovima, građanima pokazali da su i oni sastavni deo društvene zajednice.


SZTR „Čutura“ građanima je poklonila nekoliko hiljada slanih i slatkih paketića iz svog proizvodnog programa.

Poslovni sekretar ove najveće trgovinske firme u Toplici, Aleksandra Stojković, izjavila je da je menadžmentu i zaposlenima u ovom preduzeću, čast što su i oni deo obeležavanja gradske slave.
-Biti učesnik slavskih svečanosti je čast i zadovoljstvo. Podelom poklona našim sugrađanima, mi na ovaj način svim građanima čestitamo gradsku slavu, izjavila je ona.


Menadžer maloprodaje u Industriji mesa „Biftek“, Gordana Miljković, ističe da oni, izlaganjem svojih proizvoda, koje su Prokupčani degustirali, daju svoj doprinos obeležavanju ovog velikog praznika.
Posebne simpatije, posetioci su pokazali prema deci u narodnim nošnjama, koja su Prokupčanima delila liciderska srca, medenjake sa amblemom grada Prokuplja i druge slatkiše.

 

 

Veličina slova: