Prokupački medicinari drugi na takmičenju iz zdravstvene nege, direktor Nebojša Lukić: Ponosan sam na svoje učenike i nastavnike
15. aprila 2019.
Održani Duhovni razgovori u susret najvećem hrišćanskom prazniku Uskrsu u Muzeju u Prokuplju
16. aprila 2019.
Prikaži sve

Upis i obnova registracije gazdinstava traje do 30. aprila

Poljoprivrednici koji još nisu izvršili obnovu i registraciju svojih poljoprivrednih gazdinstava, to mogu da urade do 30. aprila. Većih gužvi na šalterima Uprave za trezor u Prokuplju, gde se predaje dokumentacija, do sada nije bilo.

-Na osnovu Pravilnika o registraciji i obnovi registracije poljoprivrednih gazdinstava, do kraja registracije ostalo je još nekoliko radnih dana. Zbog predstojećih praznika, bilo bi dobro da svi poljoprivrednici koji žele da se registruju, to urade što pre, izjavio je zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović i dodao da je u interesu samih poljoprivrednika da registruju svoja gazdinstva.

Prema njegovim rečima, od  1. marta, kada je počela registracija, do sada, veliku pomoć u popuni neophodne dokumentacije, poljoprivrednici su imali od strane Odeljenja za poljoprivredu u Prokuplju i Poljoprivredne stručne i savetodavne službe.

Paunović ističe da samo registrovana domaćinstva mogu da ostvare podsticajna i bespovratna sredstva od strane međunarodnih fondova, Ministarstva poljoprivrede i lokalne samouprave.

Poljoprivrednici koji žele da se registruju, potrebnu dokumentaciju neće dobiti na kućnu adresu, kao što je to bilo ranijih godina, već u Upravi za trezor u Prokuplju (bivša zgrada SDK).

Veličina slova: