Велики успех прокупачких планинара
19. јуна 2018.
Донација Општине за храбре чуваре наше безбедности
19. јуна 2018.
Прикажи све

Уређен пут у Доњем Кординцу

У Доњем Кординцу завршена је санација макадамског пута у дужини од 1,1 километар и ширине 4 метра. У оквиру радова извршено је равнање постојеће површине, попуњавање рупа, насипање и ваљање целом дужином пута од места где се завршава асфалтни пут, па све до сеоског гробља.

Значај пута је велики за житеље овога краја, првенствено  због тога што пролази поред школске зграде, истуреног одељења ОШ „Милић Ракић Мирко“, коју похађа око десетак ђака.  Уређеним путем деца ће  сада  много безбедније, лакше и брже долазити у школу.

Осим санације која је урађена целом дужином пута, поред сеоског гробља уређен је и паркинг простор.

-Задовољни смо што локална самоуправа не заборавља ниједно село, ниједан засеок. Нама је поправљен пут, а добили смо и уређен паркинг поред гробља. Негде се раде прелази преко реке, негде санација речних корита, свуда у нашој општини се нешто ради и то је за сваку похвалу, кажу мештани.

У циљу да свим грађанима обезбеди подједнаке услове за живот, Општина Прокупље је од почетка године покренула велику акцију уређења путне инфраструктуре. У наставку ових активности  планирани су радови и на другим сеоским подручјима, како надомак града, тако и у вишим планинским пределима територије општине Прокупље.

 

Величина слова: