Prokupački mališani uživali uz Leontinu i talente
24. decembra 2018.
Talentovana deca priredila „Umetničku učionicu“ za svoje sugrađane
25. decembra 2018.
Prikaži sve

Uručena nagrada Školi u Žitnom Potoku

Pobednicima prvog konkursa „Ne prljaj! Nemaš izgovor“-IZAZOV, učenicima 6/1 Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Žitnom Potoku, svečano je uručena nagrada u vrednosti od 2.500 evra, koju su osvojili u konkurenciji od 352 prijavljena odeljenja osnovnih škola iz cele Srbije.

Nagradu su uručili predstavnici SBB fondacije, koji su tim povodom posetili Školu u Žitnom Potoku.

-Drago nam je što je već prvi izazov pokazao da u Srbiji postoji mnogo kreativne dece, kao i nastavnika koji se zalažu da kod svojih đaka razviju ekološku svest i etiku. To pokazuje broj prijavljenih đaka, kojih je u prvom krugu bilo čak 7.276 iz 352 odeljenja. Svakim izazovom želimo da podstaknemo decu da razvijaju samoinicijativu, pozitivne vrednosti, da zajedno sa nama čuvaju životnu sredinu i postanu pravi primer svojim drugarima i zajednici u kojoj žive. Čestitam pobedničkom timu i pozivam sva odeljenja svih osnovnih škola u Srbiji da nas prate putem sajta i učestvuju u izazovima, izjavila je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije i dodala da drugi izazov počinje sledeće nedelje.

Ovom prilikom, nastavnica fizike u OŠ “Vuk Karadžić“, Ivana Radovanović, je istakla da je svaki učenik izneo mišljenje o najbitnijem ekološkom pravilu, ali da su zajedno došli do ideje i napravili najbolji interaktivni Eko plakat, kojim su pobedili na konkursu.

-Od samog početka sam verovala da će naš tim pobediti. Iako naši đaci i članovi tima, za razliku od đaka drugih škola, nisu imali tehničkih uslova da glasaju, ipak smo pobedili. Nadamo se da će naš rad da prihvate i druge škole, jer smatramo da je ovaj interaktivni plakat odličan za razredni čas i uz pomoć njega deca mogu da se na zanimljiv i kreativan način upoznaju sa ekologijom, izjavila je Ivana Radovanović.

Projekat „Ne prljaj! Nemaš izgovor!-IZAZOV“ pokrenut je u oktobru u okviru višegodišnje kampanje, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, a prvi od izazova koji je postavljen svim osnovcima bio je osmišljavanje “Eko bontona“.

Učenici iz Žitnog Potoka imali su najkreativnije rešenje, kreirajući plakat u vidu zabavne i edukativne društvene igre, namenjene osnovcima.

Veličina slova: