Pomoć za najugroženija seoska domaćinstva
9. januara 2019.
Ekipe JKP “Hameum” neprekidno na terenu, ulice se čiste po prioritetu
10. januara 2019.
Prikaži sve

Uspešno realizovan projekat “Narodna kuhinja i socijalna delatnost”

Crveni krst Prokuplje tokom 2018. godine sa uspehom je realizovao projekat “Narodna kuhinja i socijalna delatnost”, kada je socijalno ugroženim porodicama ukupno podeljeno 67.200 obroka, od kojih 56.400 kuvanih i 10.800 suvih obroka.

Sekretar ove organizacije, Dragan Subotić, kaže da su u realizaciji ovog projekta imali izuzetnu pomoć i saradnju od strane lokalne samouprave, Turističko sportske organizacije i Centra za socijalni rad.

-Socijalno ugroženim porodicama u seoskim sredinama tokom maja i juna podeljeno je 300 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Sredstva za kupovinu ovih paketa obezbeđena su od strane Grada Prokuplja u ukupnom iznosu od 367.584 dinara, rekao je Subotić i dodao da je Grad finansirao kupovinu 450 paketa, u iznosu od 231.993 dinara, sa osnovnim životnim namirnicama. Ti paketi su novembra meseca prošle godine podeljeni ugoženim porodicama iz seoskih sredina.

Prema njegovim rečima, pomoć u osnovnim životnim namirnicama deljena je i u najudaljenijim prokupačkim selima, gde su uglavnom staračka domaćinstva.

Najugroženijim porodicama ukupno je dodeljeno 108 kubnih metara ogrevnog drveta, a sredstva za kupovinu obezbeđena su iz  gradskog budžeta u iznosu od 594.000 dinara.

Subotić ističe da je Crveni krst u svom svakodnevnom radu imao nesebičnu pomoć nadležnih gradskih službi, Crvenog krsta Srbije,  Centra za socijalni rad, JKP “Hameum”, mnogih privatnih firmi, donatora i volontera.

Veličina slova: