Asfaltira se put u selu Potočić
26. februara 2020.
Nivo vode u Bresnici garantuje uredno vodosnabdevanje Prokuplja
27. februara 2020.
Prikaži sve

Uspostavljena saradnja Poljoprivredne škole i Poljoprivredno stručne službe

Poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“ i Poljoprivredno stručna služba u Prokuplju, uspostavile su poslovnu saradnju. Ova saradnja ogledaće se, pored ostalog, i u oglednim poljima kukuruza i krompira.

-Proteklih dana, radnici Škole su na školskoj ekonomiji pripremili zemljište za sejanje različitih hibrida kukuruza, koje se prostire na površini od 1,5 hektar. Različite sorte krompira, nalaziće se na površini od 15 ari, izjavio je rukovodilac školske ekonomije u Poljoprivrednoj školi Miroslav Mitrović.

Prema njegovim rečima, veliku korist od saradnje između Škole i PSS imaće učenici, koji se školuju za zanimanje „poljoprivredni tehničar“ i sami ratari.

Na parcelama, koje će biti ogledna polja, učenici i ratari će se upoznati sa svim poljoprivrednim poslovima koje treba uraditi, a samim tim i rodom i kvalitetom različitih sorti kukuruza i krompira.

Osim na otvorenom prostoru, srednjoškolci su zajedno sa svojim profesorima radili i u plastenicima i farmi koka nosilja.

-Zelena salata se već bere, i njena cena iznosi 20 dinara po komadu, rekao je Mitrović i dodao da na farmi trenutno imaju 530 koka nosilja i da procenat nosivosti jaja iznosi 80 odsto.

 

Veličina slova: