Конкурс за фестивал „Лектирићи ex yu фест“ у току
8. јула 2020.
Радно време угоститељских објеката од 7 до 23 сата
8. јула 2020.
Прикажи све

Уведена ванредна ситуација због короне у Прокупљу, циљ заштита становништва и спречавање ширења вируса

На подручју града Прокупља, данас је проглашена ванредна ситуација. Ова одлука, донета је у циљу заштите становништва, а на основу епидемиолошке ситуације, која је према извештају Дома здравља процењена као несигурна и креће се ка неповољној.
На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације, донета је и наредба која предвиђа мере заштите од ширења вируса, а које ће се примењивати од сутра, 9. јула.
Једна од мера је забрана организовања прослава, као и других организованих окупљања. Поред тога, ограничен је рад угоститељских објеката од 7 до 20 сати, обавеза угоститеља је да обезбеде дистанцу од два метра између гостију, а уколико то није могуће, обавезно је ношење заштитних маски.
Мере предвиђене за угоститељске објекте, важе и за теретане и кладионице. У циљу заштите од ширења корона вируса, Штаб за ванредне ситуације, наредбом је забранио и рад свих јавних базена на подручју града.
Kонтролу спровођења мера, заједно ће обављати републичке и градске инспекцијске службе.
Подсећамо, како су јуче из Опште болнице казали, ситуација је под контролом, али се мења из сата у сат, те како не би и у Прокупљу дошло до разбуктавања епидемије, важно је да грађани носе маске, држе дистанцу и да контакте сведу на минимум, како би сачували своје здравље и здравље својих породица, али и здравствени систем.
Величина слова: