Кратак прекид струје због радова
11. јануара 2018.
Порука у стиховима прокупачких песника
18. јануара 2018.
Прикажи све

Уз „Галију“ и ватромет весело дочекана Православна 2018.

Око 10 000 Прокупчана, углавном младих, синоћ је на Тргу Топличких јунака уз хитове познате српске и југословенске поп-групе „Галија“, ватромет и богато послужење дочекало је Православну 2018. годину по јулијанском календару.

Врсни музичари легендарног бенда са каријером од 41 годину, свирали су без прекида пуна два сата па се у центру Прокупља на концерту окупио до сад невиђени број посетилаца, пре  свега младих људи.

– Овај концерт је и за нас на неки начин био посебан јер смо се трудили да направимо једну ретроспективу свега онога што се дешавало у последњих  41 годину нашег постојања, рекао је са носталгијом, фронтмен „Галије“ Ненад – Неша Милосављевић.

Он је изразио задовољство пријемом код прокупачке публике и рекао да је ово био један од бољих и топлијих концерата у њиховој богатој и дугој каријери који су одржали по овако хладном времену. Такође се сетио и њихових почетака  када су као још не афирмисана група свирали у тадашњем  Дому војске у Прокупљу.

-То је било култно место за поп и рок музичаре и ја се добро сећам да нам је била част да тада те 77. 78. 79. године свирамо овде јер су Прокупље посећивале и овде свирале и многе друге касније славне групе и музичари, рекао је Милосављевић и додао да су вечерас са разлогом свирали песму „децимен“ коју су тада  свирали и да би се подсетили тог како каже романтичног и незаборавног времена за рок и поп сцену .

– Желели смо да из старе године сви заједно уђемо у нову са неким лепим сећањима , лепум жељама и у нади да ће нам свима бити боље у новој години , бар ја увек себе тако охрабрујем кад год дође нова година, рекао је уз познати широки осмех фронтмен једне од најстаријих српских поп рок група које су опстале више од 40 година и једине из ових крајева која је постигла такву може се рећи  светску славу и реноме.

На питање да ли се то боље односи и на српску поп- рок сцену јер је познато да је све мање добрих музичких група тог правца  код нас а да младе генерације воле да слушају поп и рок музику, Неша Галија је рекао да је вечерас у Прокупљу био одушевљен када је чуо да многи у публици, не само они старијих генерација који су одрастали уз њихову музику, већ и средњошколци и јако млади људи знају речи њихових песама.

-То најбоље говори о томе да наше песме више не припадају нама, да су се једноставно отргле од својих аутора и сада живе неки свој нови живот.Тако су стигле и до најмалађих генерација што је нама велико признање и говори о томе  да смо урадили добар посао и што ме посебно радује, и чини да се с правом надам, да смо створили нешто неуништиво , закључио је Милосављевић .

Он се захвалио организаторима, домаћину Општини Прокупље на указаном поверењу и части да пред прокупачком публиком опет свирају после равно 26 година. Такође се захвалио на срдачној добродошлици и сетио се да су и тада као и увек били исто овако  топло примљени од Прокупчана.

Прокупчани воле нашу музику јер у њој има нечег јужњачки доброг, топлине и страсти које други немају, рекао је кроз осмех који се као ни његов непресушни таленат све ово време није променио.

– Живим са великим оптимизмом и увек имам планове, желим још и никад не мислим да сам све дао и да више немам шта да кажем, нагласио је Неша и најавио  нови албум „Галије„ који ће на радост њихових фанова појавити већ овог пролећа.

На сцени у Прокупљу поред браће Ненада и Предрага Милосављевића, коаутора, текстописца и певача многих песама,  наступио је и бубњар  Бобан Петровић, једини из првог састава бенда.

Познато је да је  плејада најпознатијих соло и бас гитариста и клавијатуриста из свих бендова широм некадашње „Југе“ прошла кроз “Галију“ за ових четрдесетак година.

Забава на отвореном уочи Православне Нове трајала је пет сати а пре „Галије“   окупљене су забављале ликалне музичке групе „Мелиса“ и „Без Лeне“ које су својим досадашњим запаженим наступима стекле примат на прокупачкој музичкој сцени .

Богато послужење, слано и слатко, чај и грејана ракија учинеле су да новогодишња атмосфера на Тргу Топличких јунака добије праву домаћу атмосферу и учиниле су ову једну од најуспечније организованих новогодишњих  ноћи  још веселијом.

 

Величина слова: