Похвала за младу прокупачку песникињу и њене стихове
18. фебруара 2020.
Упис у Винарски регистар законска обавеза
19. фебруара 2020.
Прикажи све

Вече дружења бивших, садашњих и будућих асова

У организацији Спортског савеза и Града Прокупља, одржан је 40. јубиларни избор најбољих у спорту, односно свечаност на којој су додељена признања најуспешнијим спортистима Прокупља у 2019. години.

У име локалне самоуправе, спортисте и све присутне, поздравила је Маја Ранђеловић, члан Градског већа за просвету, омладину и спорт, која је честитала свим добитницима признања и нагласила да је привилегија дружити се са спортистима.

Додела је почела у категорији „перспективни млади спортиста“, где су захвалнице добили Павле Веселиновић, Петар Ђорђевић,  Лука Перић, Војин Виденовић, Марта Нешић, Јован Арсенијевић, Вељко Павловић, Анђела Анђелковић, Софија Поштић и Сташа Копривица.

За најбољу пионирку, изабрана је Неда Стојановић, чланица ОК Топличанин 2002, која је почела да се бави одбојком 2015. године, и добрим радом и великим пожртвовањем, изборила се за прилику да дебитује за први тим. Њен труд није прошао незапажено јер је добила позив за пионирску репрезентацију Србије.

У конкуренцији пионира, није било дилеме. Најбољи је Урош Грујић из Гимнастичког клуба, који је ове године освојио је 3. место у вишебоју у Пионирској лиги и још три медаље у финалу по справама. Као десетогодишњак, наступао је са такмичарима који су две године старији од њега и члан је кадетске репрезентације Србије.

Најуспешнија кадеткиња је Теодора Јанићијевић из ОК Топличанин, која је још као најмлађа у групи показала велику љубав према одбојци. Редовним тренирањем, упорношћу и радом, постала је веома битан играч у сениорској екипи, која се пласирала у виши ранг.

Код кадета најбољи је Немања Минић, члан МОК Топличанин 97. Висином и виталношћу, креацијом и пуцачким способностима на терену, полако проналази пут из пионира до сениорског тима. Са 18 одиграних утакмица и 160 поена са својом екипом, освојио је прво место у Међуокружној лиги Лесковац.

У конкуренцији јуниорки, за најбољу је изабрана Анастасија Стошић из Шах клуба Топличани, која је са својом екипом освојила прво место и пласирала се у Прву лигу Централне Србије. На првенству Централне Србије до 16 година, освојила је седмо место, а на првенству Србије до 16 година, била је једанаеста.

Најуспешнији јуниор је Лазар Лазовић, члан Кошаркашког клуба Топличанин, који је стандардни првотимац и, иако има 17 година, постао је носилац игре првог тима у Српској лиги.

Специјална захвалница за допринос развоју спорта, припала је Љубиши Јовићу из Планинарско скијашког клуба Топлица.Спортски савез доделио је захвалице за промовисање књига о спорту Милораду Динићу за књигу „Шах у Прокупљу 1946-2018“, Бојану Марковићу за књигу „Златно доба топличког бокса“, Небојши Куртићу за књигу „Пут до тајни далеког истока“ и Момчилу Станковићу за књигу “ФК Топличанин 1919-2019“.

Постхумна признања додељена су Миодрагу Павловићу, Зорану Ђурићу и Владимиру Миленковићу.

За најуспешнијег тренера, изабрана је Ана Бендераћ из Шах клуба Топличани, која је са својом екипом освојила прво место на такмичењу Друге лиге Централне Србије, чиме је изборен пласман у Прву лигу Централне Србије.

Сјајни резултати постигнути су у сезони 2018/19, када је сениорски тим на крају освојио прво место и пласирао се у виши ранг и тако се после десет година вратио на старе стазе славе. Данас са својим сениорским тимом, Омладинском школом, са девет лиценцираних спортских стручњака, као и са пет млађих селекција и укупно 180 играча, чини окосницу играња, развоја и омасовљења спорта. У години јубилеја, 100 година играња фудбала у Прокупљу и постојања клуба, пласманом у виши ранг и залагањем играча и спортских радника који воде Топличанин, сасвим заслужено, за најбољи клуб за 2019. годину изабран је Омладински фудбалски клуб Топличанин.

 

Награда за животно дело припала је Љубиши Милосављевићу Бишку из Рукометног клуба Топличанин, који је 47 година у спорту и са непрекидном играчком каријером од 20 година. Као играч у конкуренцији врхунских асова Прокупља, био је на трећем месту. Као тренер, увео је екипу два пута у виши ранг. Проглашаван је у избору Спортског савеза за најбољег тренера. На челу клуба, био је од 2004. до 2014. У том периоду, клуб улази у Другу лигу Југ, што је довело до добијања Плакете Свети Прокопије 2005. године.

Најбоља спортисткиња Прокупља за 2019. годину је Данијела Кричак из Женског рукометног клуба Топличанин. Играчица која је у својој каријери бранила боје многих клубова, по други пут се вратила у Топличанин, са намером да до краја каријере остане у Топличанину. У сезони иза нас, налази се на свим листама најбољих играча и стрелаца. Изузетно је посвећена спорту, дисциплинована и подређена колективу.

За најбољег спортисту, изабран је Иван Каличанин, капитен Фудбалског клуба Топличанин. Као десетогодишњак, играчку каријеру почео је 1995. године у Омладинској школи и веома брзо, 2001. године, постаје стандардни играч првог тима на позицији централног везног. У сениорском тиму, приказује одличне игре и афирмише се као играч врхунске технике. Својим играма, постигнутим головима и фер-плејом, врло брзо се наметнуо као вођа екипе. У пролеће 2019. године, враћа се у Топличанин. Врло брзо постаје капитен екипе, који својим играма, головима и залагањем даје пун допринос пласману Топличанина у виши ранг.

 

 

Величина слова: