Folklorna sekcija u seoskoj školi u Donjoj Rečici
21. februara 2019.
Rukometaši Topličanina spremno dočekuju proleće
21. februara 2019.
Prikaži sve

Veliki planovi za razvoj turizma u Prokuplju

U okviru Plana rada Turističko-sportske organizacije Prokuplje za ovu godinu, jedan od prioritetnih zadataka je izrada planskih dokumenata.

-Usvajanjem Prostornog plana, stvoreni su uslovi za izradu Strategije razvoja turizma i regulacionih planova za potencijalne turističke destinacije, što će omogućiti izradu kvalitetnih projekata kojima će se aplicirati kod domaćih i stranih institucija i organizacija, kazao je direktor TSO Prokuplje Bratislav Lukić.

Kako ističe, planirane aktivnosti u ovoj godini tiču se stvaranja uslova za povećanje konkurentnosti, odnosno, radiće se na kvalitetu i kvantitetu smeštajnih kapaciteta.

Turističko-sportska organizacija Prokuplje planira razvoj rekreativnog sporta u uslovima planinskog ambijenta, marketinšku prezentaciju, sa svim prednostima koje nudi odmaralište na Belom Kamenu, koje je pravo mesto za razvoj sportskih aktivnosti i pokretanje akcije „Škola u prirodi“, za decu osnovnih i srednjih škola u Prokuplju.

Za 2019. godinu, predviđena je zamena dotrajalih košarkaških tabli na terenu, zamena mreža za golove, kao i saniranje zaštitne ograde. Kako bi se napravio funkcionalan objekat, u skladu sa propisima, u planu je izgradnja kuhinje i prebacivanje montažnog objekta restorana koji se sada nalazi na teniskim terenima.

-U tom smislu, pokušaćemo da gostima ponudimo izbor jela po kojima će ovaj objekat biti prepoznatljiv. Ideja nam je da nabavkom poljoprivrednih proizvoda iz okruženja, pomognemo ljudima koji žive i rade u ovom seoskom području, istakao je Lukić.

Prema njegovim rečima, uloga TSO u narednom periodu biće celokupna promocija turističkih vrednosti Prokuplja.

Veličina slova: