Пролећни дани покренули велико градилиште у Прокупљу
2. априла 2018.
Погачијада у Прокупљу
3. априла 2018.
Прикажи све

Велики успех прокупачког позоришта

Прокупачко Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ освојило је четири награде на Међународном фестивалу камерних сцена у Софији са представом „Анђела“ Стевана Копривице, у режији Милана Илића. Награђени су Срђан Живковић за споредну мушку и Милица Спасић за споредну женску улогу, а целокупна представа за компактност и најбољу сценографију на фестивалу.

Према речима директора прокупачког Дома културе Тијане Петровић, прокупачко позориште већ неколико година уназад учествује на овом фестивалу и са сваког гостовања се враћа са наградама.

-Ове године смо још једном потврдили да заслужујемо да будемо учесници, како овог, тако и других фестивала. Увек се трудимо да направимо квалитетне и садржајне програме, а представа „Анђела“ је баш таква, рекла је директорка Дома културе Тијана Петровић и истакла да се поноси својим колегама који су реализовали ову представу. Она је нагласила да ће сви они који је нису гледали, моћи то да ураде у оквиру овогодишњег Културног лета.

Прича „Анђеле“ је сасвим једноставна и обична, а говори о нашим наравима и менталитету. О малим људима који се срећу у заједничкој болничкој соби и до смрти,као и истине о својој судбини,долазе суочавајући се с коначним искушењима сопствених живота.

Ликови у „Анђели“ пролазе кроз ситуације у којима није сасвим јасно шта сањају,а шта им се у стварности догађа. У представи се прожима усамљеност и пријатељство,грубост,нежност,љубав и смрт.Она је нека врста комедије о умирању и пролазности.

Актери ове представе тумаче сасвим различите типове људи,али се на сцени њихова игра не искључује,већ напротив допуњује и оставља увек довољно простора оном другом,дозвољавајући му и да импровизује.

 

Величина слова: