Обележен Дан победе над фашизмом
9. маја 2018.
Филм о трговини људима
9. маја 2018.
Прикажи све

Велико интересовање основаца за гимназијско ИТ-одељење

Подношење пријава за упис у гимназијско ИТ-одељење у Прокупљу, заинтересовани ученици могу поднети 11.12. и 14. маја од 9 до 14 сати, у просторијама школе.

Документ, који је потребно доставити приликом подношења пријаве за упис,  јесте извод из матичне књиге рођених, који може бити старији од шест месеци.

-У самој школи ученици ће добити и пријаву коју ће попунити, а на самом полагању испита, који ће бити одржан 3. јуна, кандидати морају да понесу са собом и ђачку књижицу. За све оно што их додатно интересује могу да се обрате и нашој школи позивом на бројеве телефона 027/329-015 и 027/321-110 сваког радног дана од 7 и 30 до 14 сати, рекао је директор прокупачке Гимназије Драгослав Минић.

Он је нагласио да се припреме за пријемни испит за ИТ-одељење у прокупачкој Гимназији одвијају сваке суботе од 9 до 12 сати и 30 минута.

-Интересовање ђака је велико и ми смо задовољни  што је тако. На припремну наставу, коју држе професори математике Добрила Поповић, Драган Крстић, Љубисав Стевовић и Тања Ђорђевић, долази 40 ученика. Они су задовољни знањем које ученици показују на часовима припреме и надају се да ће тако бити и на самом испиту, нагласио је Минић.

Ученици Топличког и Нишавског округа пријемни ће полагати у Гимназији „Бора Станковић“ у Нишу.

Предвиђен број за упис у гимназијско  ИТ-одељење је 20 ученика максимално, а 15 минимално. Судећи по интересовању основаца, прокупачка  Гимназија би могла да се нађе пред решавањем једног лепог задатка, а то је да од Министарства просвете затражи да отвори још једно одељење овог смера. Остаје да сачекамо 3. јун и онада утврдимо колико то свршених основаца  жели да се бави баш оним што нуди гимназијски информатички смер у Прокупљу.

Величина слова: