Sportski vikend
11. oktobra 2019.
Predstava „Lepotica i zverka“ poklon Doma kulture prokupačkim đacima
11. oktobra 2019.
Prikaži sve

Veliko interesovanje poljoprivrednika za predavanje

Predavanje savetodavaca Poljoprivredne stručne službe u Prokuplju, izazvalo je veliko interesovanje poljoprivrednika iz Gornje Stražave.

Na ovom predavanju, savetodavac  Marinko Jovičić govorio je o “Zaštiti višnje u periodu mirovanja”, Milan Tošković o “Jesenjem đubrenju u voćnjacima”, Ivana Obradović o “Zaštiti višnje od žilogriza”, a Radovan Bjelica o “Pripremi zemljišta za jesenju setvu”.

Direktor prokupačke PSS, Dejan Tonić, izjavio je da je zadovoljan odzivom poljoprivrednika za ovo predavanje.

-Nakon završetka najvećeg dela poljoprivrednih poslova, i ove godine, kao i prethodnih, počeli smo sa organizovanjem predavanja u većim seoskim mesnim zajednicama. Ova predavanja biće organizovana ne samo za poljoprivrednike Prokuplja, nego i drugih opština Topličkog okruga, izjavio je Tonić i dodao da će u drugoj polovini decembra biti organizovana i tradicionalna „Zimska škola za poljoprivrednike“.

Ugledni voćar iz Gornje Stražave, Zoran Petrović, koji obrađuje višnju na površini od šest, a šljivu 2,5 hektara, kaže da je dobro što savetodavci obilaze mesne zajednice i govore o novinama u voćarstvu, ratarstvu, stočarstvu i zaštiti bilja.

-Bez obzira na postojeće znanje, nije suvišno da se čuju novine koje se primenjuju u voćarskoj proizvodnji u drugim delovima Srbije i sveta. Nema rentabilne proizvodnje, bez primene novih znanja i tehnologija. Zbog toga je dobro što savetodavci organizuju ovakva predavanja u seoskim sredinama, rekao je Zoran Petrović.

 

Veličina slova: