Спортски викенд
4. јуна 2018.
Концерт награђених ученика Музичке школе
4. јуна 2018.
Прикажи све

Велико интересовање за показни тренинг Вање Грбића

Легендарни српски одбојкаш одржао је показни тренинг који је окупио велики број деце. Грбић је тренутно највећи промотер одбојке у светским оквирима и позив да у Прокупљу одржи тренинг одлична је идеја прокупачких тренера.

-Циљ  ових тренинга је да се деци приближи начин рада који се упражњава у раду са децом који није оријентисан самом спорту већ се користи да би се деца играла и развијала. То је основна разлика у ономе што радимо и где желимо да покажемо да је спорт само средство које треба да помогне деци да би се спојила, одрастала заједно и научила да буду толерантни. То је својеврсна животна школа  и у том смеру се ради односно развија. Не радимо само аспекте спорта већ и аспекте превенције моторичке и ортопедске природе из разлога да деца пре него што крену да се играју морају да буду здрава, рекао је Владимир Грбић.

Показном тренингу осим чланова одбојкашких клубова из Прокупља присуствовали су и чланови одбојкашког клуба из Лесковца.

Након завршеног показног тренинга представници четири града, Скопља, Лепосавића, Медвеђе и Прокупља заједно са Владимиром Грбићем почели су договоре о ИПА пројекту прекограничне сарадње у области одбојке чија реализација би ускоро требала да почне.

Величина слова: