Dečiji hor „Sanjalice“ na Festivalu „Radost Evrope“
5. oktobra 2018.
Darko Laketić: Prvi put u istoriji, sednica Vlade Srbije u petak u Prokuplju!
8. oktobra 2018.
Prikaži sve

Veliko interesovanje za predavanja

U proteklom mesecu savetodavci u  Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplje (PSS) održali su mnoga predavanja u sve četiri opštine Topličkog okruga. Najveći broj predavanja održan je u seoskim mesnim zajednicama prokupačke opštine.

-Predavanja iz oblasti voćarstva i vinogradarstva, ratarstva, stočarstva i zaštite bilja izazvali su veliko interesovanje poljoprivrednika u Džigolju, Velikoj Plani, Donjoj i Gornjoj Stražavi, Beloljinu, Gornjoj i Donjoj Bresnici, Bacu, Jovinim livadama, Bulatovcu i drugim prokupačkim selima, izjavio je savetodavac Dejan Tonić i dodao da je broj prisutnih poljoprivrednika bio veći u odnosu na raniji period.

Na ovim predavanjima govorilo se i o podsticajnim sredstvima i subvencijama koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za razne oblasti poljoprivredne proizvodnje.

-Zaposleni u PSS svojim stalnim i permanentnim predavanjima nastoje da poljoprivrednicima ukažu na nove tehnologije i nova dostignuća u oblasti poljoprivrede kako bi se nova saznanja primenila u praksi, a smim tim dobila ekonomski isplatljiva proizvodnja, rekao je Tonić i dodao da su u organizovanju ovih predavanja imali veliku pomoć lokalne samouprave.

Veličina slova: