Počeo turnir teniskih nada
8. maja 2018.
Asfaltira se ulica u Donjoj Trnavi
8. maja 2018.
Prikaži sve

Vojnici kasarne „Ćićko“ obeležili slavu

Liturgijom, koju su u bogoslužbenom prostoru kasarne “Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju, služili vojni sveštenici Đorđe Dinić i Ivan Ganić iz Niša, pripadnici  310. inženjerijskog bataljona, koja se nalazi u sastavu Treće brigade kopnene Vojske Srbije, obeležili su svoju slavu Markovdan.

 

Ovom svečanom činu prisustvovali su komandant prokupačke kasarne potpukovnik Bojan Milenković sa saradnicima, načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, predsednik Skupštine Opštine Prokuplje Dejan Lazić, predstavnici Policijske uprave Prokuplje i udruženja građana.

Služeći svetu liturgiju, otac Dinić je naglasio da tradiciju naših predaka i kroz obeležavanje slave i sprovođenje slavskih običaja moramo da čuvamo i negujemo, da bismo na taj način imali šta da ostavimo mlađim generacijama u nasleđe.

-Naš narod i naša vojska se hvala Bogu vratila svojoj veri i danas slavi svoju slavu Markovdan. Na veliko zadovoljstvo pripadnika ovog bataljona, ali i svih prisutnih,  u kasarni „Ćićko“ po treći put prisustvujemo obeležavanju ovog važnog datuma za sve njih, naglasio je otac Dinić.

Svim pripadnicima Vojske Srbije slavu Markovdan čestitao je  potpukovnik Milenković i  naglasio da na ovaj način vojnici 310. inženjerijskog bataljona, poštujući svoje poreklo i veru, ponosno, uz sve slavske običaje, nastavljaju svetu tradiciju svojih predaka, vraćajući se tako iskonskim korenima, svojoj veri i pravoslavlju.

Veličina slova: