Представа „Ана је чекала“ гостовала у Кочанима
31. маја 2018.
Санација кварова и радови на новој водоводној мрежи
1. јуна 2018.
Прикажи све

Волонтери обележили Светски дан без дуванског дима

Поводом обележавања Светског дана без дуванског дима, волонтери Црвеног крста Прокупље организовали су акцију у центру града, како би указали на штетност употребе цигарета и значај промоције здравих животних стилова.

Грађани Прокупља имали су прилику да дају допринос овој акцији тако што би ломљењем цигарете за узврат добијали зелену јабуку, као симбол здравља и здраве исхране.

-На овај начин желимо да скренемо пажњу јавности колико је здравље сваког пушача угрожено, а посебно је важно да наши вршњаци, средњошколци али и млађа популација то знају и на време  схвате да ова лоша навика прераста у озбиљан здравствени проблем и нарушава здравље сваког појединца, али и околине, истичу млади волонтери.

Сваке године 31. маја, Светска здравствена организација и њени партнери обележавају Светски дан без дувана, истичу здравствене и друге ризике који се повезују са употребом дувана и залажу се за делотворне политике којима се смањује употреба дувана.

Овогодишња кампања обележава се под слоганом “Дуван слама срца” и треба да укаже на повезаност између дувана и болести срца и крвних судова, укључујући и мождани удар, које су водећи узрок смрти у свету.

 

 

Величина слова: