Paketi sa hranom dostavljeni svim korisnicima
18. februara 2020.
Pohvala za mladu prokupačku pesnikinju i njene stihove
18. februara 2020.
Prikaži sve

Vremenske prilike loše utiču na srčane bolesnike i astmatičare, broj prehlađene dece se smanjuje

Veoma toplo vreme za ovo doba godine, sa temperaturnim oscilacijama od minus 2 stepena u ranim jutarnjim satima do plus 17 stepeni u toku dana, loše utiču na astmatičare, kardiovaskularne bolesnike i one sa hroničnim respiratornim oboljenjima.

-Ovi bolesnici se najčešće javljaju lekarima za pomoć, kazali su danas u prokupačkom Domu zdravlja.

Kako je naglasila portparol te zdravstvene ustanove, Violeta Mirković, za poslednja 24 sata, Hitnoj službi se zbog problema sa disanjem, povišenog krvnog pritiska, i teških stanja izazvanih srčanim problemima, javilo oko 70 pacijenata, što je uobičajeno.

-Među obolelima je mali broj onih koji su lekarsku pomoć zatražili zbog povišene temperature i simptoma sličnim gripu, kazala je Mirković i naglasila da se u svim slučajevima radilo uglavnom o prehladama, a ne virusnim infekcijama.

I kada su najmlađi Prokupčani u pitanju, situacija je stabilna, jer nema povećanog broja obolelih od respiratornih infekcija.

-Može se reći da se broj bolesne dece smanjuje, što se može pripisati odluci da se deci produži raspust, kazala je Mirković.

-Produženje zimskog raspusta za nedelju dana je odlična mera predostrožnosti, kako se infekcije ne bi širile među školskom decom, kazali su u prokupačkom Domu zdravlja.

Veličina slova: