Почиње школа пливања
19. јула 2018.
Отворена изложба слика са Ивањданске ликовне колоније
19. јула 2018.
Прикажи све

За бољи стандард пензионера

-Просечна пензија у Србији најнижа је на југоистоку  и због тога је неопходно да представници пензионерских удружења и организација овог дела наше земље учине све да се материјални положај пензионера побољша, речено је на састанку Савеза удружења пензионера југоисточне Србије које је одржано у Прокупљу.

На овом састанку присуствовали су  представници удружења из Ниша, Прокупља, Блаца, Житорађе, Лесковца, Врања, Сурдулице, Алексинца, Димитровграда, Медвеђе и других општина Топличког, Пиротског, Пчињског и Јабланичког управног округа.

Председник Савеза удружења пензионера југоисточне Србије Милован Вучићевић рекао је да они окупљају 28 градских и општинских удружења са близу  300.000 чланова.

Говорећи о раду у претходном периоду он је подвукао да је Савез разним акцијама настојао да побољша материјално-социјални статус својих чланова и код надлежних државних органа и установа заштити интересе пензионера.

– На седницама Савеза пензионера Србије стално указујемо на тежак положај пензионера и предлажемо мере које је неопходно предузети да се побољша. Надам се да ће се у наредном периоду, организовањем многих акција и повећањем пензија из реалних извора, тај положај побољшати, изјавио је Вучићевић и подвукао да је сарадња свих градских и општинских пензионерских удружења са филијалама Републичког завода за пензијско и инвалидско осигурање и руководствима градских и локалних самоуправа на југоистоку Србије била на завидном нивоу.

Величина слова: