Grad Prokuplje pomaže socijalno ugrožene stanovnike, obezbeđeno ogrevno drvo za porodice slabijeg imovnog stanja
5. decembra 2018.
Predstavljen roman “Direktor Vlajko” Sibina Šovića
6. decembra 2018.
Prikaži sve

Zajedno do najboljih kulturnih sadržaja za građane Prokuplja

Član Gradskog veća Prokuplja zadužena za kulturu, Milica Erić, održala je sastanak sa direktorima ustanova kulture, na kojem se razgovaralo o izradi nacrta budžeta, planovima i programima za narednu godinu.

-Sve ustanove kulture blagovremeno su dostavile svoje finansijske planove i programe rada za narednu godinu, u cilju izrade realnog i što kvalitetnijeg budžeta. Na ovom sastanku, razgovarali smo o realnim potrebama ustanova kulture, kao i o eventualnim izmenama i dopunama njihovih planova i programa. Cilj je da zajedno dođemo do najboljih rešenja i odredimo prioritete, izjavila je većnica Erić i istakla da su ustanove kulture u Prokuplju ostvarivale do sada izuzetno dobru saradnju i da je ovaj sastanak još jedan pomak, u cilju kreiranja kvalitetnog budžeta i obezbeđivanja što boljeg kulturnog sadržaja u našem gradu.

Direktor Istorijskog arhiva Toplice, Milan Stojanović, ovom prilikom je istakao da će pored redovnih aktivnosti, u narednoj godini prioritet biti završetak adaptacije zgrade Arhiva.

-Nadamo se da ćemo uz pomoć lokalne samouprave i Ministarstva kulture uspeti da završimo adaptaciju zgrade i da ova ustanova   dobije izgled onakav kakav joj i priliči, istakao je Stojanović.

Da će naredna godina biti godina investicija, potvrđuju i navodi direktora Narodnog muzeja Toplice.

-Primarni cilj u narednoj godini nam je završetak rekonstrukcije  i adaptacije zgrade Muzeja. Dosta toga je urađeno u ovoj godini, ostalo je još da se završi ugradnja sistema protivpožarne zaštite, kao i rekonstrukcija zgrade na neolitskom nalazištu „Pločnik“, rekao je direktor Muzeja Darko Žarić.

Pored redovnih aktivnosti u Kulturno obrazovnom centru „Toplica“, usmerenih na sprovođenje i proširenje radionica, prema rečima direktorke ove ustanove, Ljiljane Krasić, u toku je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade površine 450 metara kvadratnih, u okviru koje će biti urađene potpuno nove instalacije, kao i energetska efikasnost, kako bi se obezbedili što bolji uslovi za rad ustanove.

Sa kulturom se počelo, a narednih dana gradonačelnik, zamenik, članovi Gradskog veća održaće ovakve sastanke sa predstavnicima drugih ustanova, institucija, preduzeća, sportskih udruženja, nevladinih organizacija, medija, mesnih zajednica. Cilj je da svi korisnici budžeta daju svoje predloge, porazgovaraju sa predstavnicima Grada, razmene mišljenja i aktivno učestvuju u izradi nacrta Odluke o budžetu Grada Prokuplja za 2019. godinu.

Veličina slova: