Epidemija se smiruje –prokupački Dom zdravlja vraća se redovnom poslu
1. juna 2020.
Asfalt stigao i u Berilje
1. juna 2020.
Prikaži sve

Zanimljivi sadržaji iz Doma kulture i u vreme vanrednog stanja

Prokupački Dom kulture „ Radivoj Uvalić Bata“ i za vreme vanrednog stanja radio je sve vreme. Iako su okupljanja i svi umetnički programi do daljnjeg otkazani, zaposleni u ovoj ustanovi kulture sproveli su svoje ideje, ali na drugačiji način, jer su tako diktirale novonastale okolnosti.

Književna omladina Prokuplja stvarala je poeziju i prozu, a na Đurđevdanskom književnom konkursu bio je veliki broj učesnika, mladih pisaca. Virtuelna izložba  „Prozor u svet“ autora Miljane Mitrović, prva ovakva u Domu kulture, posećena je „online“ tokom vanrednog stanja i posetiocima pružila drugačiji, prema mišljenju mnogih, lepši i mističniji užitak. Predstave i programe Doma kulture iz prethodnog perioda, imali su priliku da pogledaju svi ljubitelji i poštovaoci umetnosti, na sajtu i Fb stranici Doma kulture.

-Sistem rada je još uvek drugačiji, shodno okolnostima, ali to nikako ne znači da umetničke ideje spavaju. One su oduvek bile budne i danas su, kažu u Domu kulture.

Najlepše i najautentičnije fotografije našeg grada, dve godine su ulepšavale Kulturno leto u Prokuplju. Ove godine, treći put zaredom, raspisan je konkurs „FotoGradfija “ i to 1. marta, tako da su učesnici mogli da šalju svoje fotografije grada i tokom vanrednog stanja. Učesnici konkursa su mogli da pošalju fotografije i tada, a konkurs traje sve do 10. juna 2020. godine.

Svake godine veliki broj učesnika, fotografa amatera, učestvuje na konkursu. Ove godine „FotoGradfija u doba korone“ budi veće mogućnosti, s obzirom na samo doba u kojem treba napraviti dobru fotografiju grada.

 Svi zainteresovani fotografije grada u doba korone, mogu poslati na mejl adresu Doma kulture domkulturepkprogrami@gmail.com.

Propozicije kažu da možete poslati do pet fotografija grada, potpisanih i sa nazivom iznad svake fotografije. Pravo učešća imaju fotografi amateri, deca i odrasli. Slati isključivo autorske fotografije. Može se konkurisati sa crno – belim i fotografijama u boji. Podsećamo da je rok za slanje 10. jun 2020. Za bliže informacije, zainteresovani  se mogu obratiti i na telefon 027/ 324- 370 i 027/ 321- 002.

Veličina slova: