Korisnici Dnevnog boravka “Sunce” brali papriku i krastavac
10. jula 2019.
Popunjena sva mesta u prvom upisnom roku u Poljoprivrednoj školi
11. jula 2019.
Prikaži sve

Zaposleni u JKP „Hameum“ rade punim kapacitetom kako bi održali gradsko zelenilo i obezbedili dovoljno vode

Prokupačko Javno-komunalno preduzeće “Hameum“ ovih vrelih letnjih dana radi punim kapacitetima na održavanju vodovodne linije, uređenju parkova i zelenih površina, šetališta.

„Čiste se gradske ulice i trotoari, kako bi Prokupčani imali prilike da uživaju u lepom vremenu“, kažu u ovom preduzeću.

-Visoke dnevne temperature, koje su proteklih dana dostizale i 37 stepeni u hladu, uslovljavale su da naše službe pojačaju zalivanje parkova i zelenih površina u gradu, kazala je v. d. direktora „Hameuma“ Radmila Perić.

-Naše ekipe su mobilne i na poziv potrošača brzo otklanjaju neke manje kvarove na vodovodnoj mreži, kaže Perić i dodaje da većih kvarova na sreću nema, da je vodosnabdevanje grada uredno i da je pijaća voda ispravna.

Ona ističe da su obilne padavine, karakteristične za ovo leto,  učinile da se i akumulacija na Bresnici, odakle se polovina grada snabdeva vodom, prepuni.

-Visina vodenog stuba na jezeru je 19,30 metara, što znači da je jezero Bresnica na samoj prelivnici, kazala je Perić i podvukla da to neće ugroziti vodosnabdevanje grada, već da će doprineti da grad uvek ima dovoljno vode, koja će do potrošača stizati  odgovarajućim pritiskom.

Veličina slova: