Сутра без воде због радова
20. марта 2018.
Донација прокупачком породилишту
21. марта 2018.
Прикажи све

Жарић председник Секције историчара Музејског друштва Србије

На Скупштини Музејског друштва Србије, за председника Секције историчара овог друштва изабран је виши кустос, историчар и директор Народног музеја из Прокупља Дарко Жарић.

Ово је први пут да неко са југа Србије, из унутрашњости, буде председник ове секције у оквиру Музејског друштва. Раније су ту били историчари углавном из Новог Сада и Београда.

Музејско друштво Србије и Секција историчара задужени за обележавање важних и значајних датума у историји Србије.

– Ја ћу се потрудити да убудуће дамо већу важност историјским датумима из наше Топлице и да их на још значајнији начин  обележимо, истакао је новоизабрани председник Секције историчара Музејског друштва Србије, Дарко Жарић.

Он је подсетио, да су многи музеји широм Србије прошле године, самоиницијативно, бројним предавањима и изложбама, обележили важан историјски датум 100. година од Топличког устанка.

Тако је Војни музеј у Београду приредио изложбу о Првом светском рату, која је делом била посвећена Топличком устанку, док ће ове године приредити изложбу о крају Првог светског рата, у којој ће такође, један део бити посвећен овом важном и великом догађају не само за Топлицу, већ и целу Србију.

 

Величина слова: