Nagrađen film učenika Škole u Donjem Kordincu
11. septembra 2019.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio prokupačku Bolnicu, posao za još sedam lekara
11. septembra 2019.
Prikaži sve

Završen put Jugovac- Gornje Kordince, radi se Donja Rečica-Reljinac

Nakon završetka radova na putu Jugovac-Gornje Kordince, otpočeli su radovi na deonici puta Donja Rečica-Reljinac. Na ovoj deonici, radiće se iskop jarka, ravnanje, nasipanje i valjanje. Sredstva za ove radove, u iznosu od 700.000 dinara, obezbeđena su iz lokalnog budžeta.

-Radovi na putu Jugovac-Gornje Kordince, u dužini od dva kilometra, su završeni. Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, iskop jarka i postavljanje propusta, ravnanje, nasipanje i valjanje završeni su u veoma kratkom roku, izjavio je član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica i dodao da je za ove radove, iz budžeta Grada Prokuplja, izdvojeno 1.300.000 dinara.

Meštani Jugovca izrazili su veliko zadovoljstvo nakon završetka radova.

-Od podnošenja zahteva do realizacije, prošlo je veoma malo vremena. Nekada smo imali samo obećanja da će se raditi na ovom putnom pravcu, koja nikada nisu ispunjena. Pre dve godine se ovde radilo, ali je kiša oštetila pojedine deonice puta, tako da se saobraćaj otežano odvijao. Sada je iskopan jarak i postavljeni propusti za odvod atmosferskih voda, izjavio je predsednik Saveta Mesne zajednice Jugovac Božidar Milenković i dodao da su meštani sada ponosni što imaju dobar put.

Meštanin Milomir Ristić kaže da je ovo za njega auto-put.

-Ovaj put za mene, kao i stanovnike ne samo ovog, nego i susednih sela, mnogo znači. Sada će vredni poljoprivrednici lakše, brže i bezbednije dolaziti do svojih oranica i voćnjaka, izjavio je on i dodao da je dobro što lokalna samouprava vodi računa o prokupačkim selima.

Mladi stočar Zoran Jeremić naglašava da ovaj putni pravac, povezuje Jugovac sa mnogim okolnim selima, kao što su Donje Kordince, Balinovac, Džigolj, Klisurica, Gornja i Donja Stražava.

-U ataru Jugovca, obrađuje se više od 750 hektara oranica i voćnjaka. Po blatu i lošem putu, bilo je rizično voziti. Sada je sve lakše, mogu da dođu kamioni koji otkupljuju naše proizvode, kaže Jeremić, koji obrađuje više od 20 hektara zemlje, a čuva i 10 svinja prasilja.

Veličina slova: