Legendarni „Gvozdeni puk“ u monografiji Narodnog muzeja Toplice
3. juna 2020.
Bumburek, Bićani i Rangina mala dobijaju uličnu rasvetu
4. juna 2020.
Prikaži sve

Završena rekonstrukcija objekta „Radost“: Nova kuhinja za svu decu i zaposlene

Načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, obišli su objekat „Radost“ Predškolske ustanove „Neven“, kako bi se uverili kako ovaj prostor izgleda nakon rekonstrukcije. Ukupna vrednost radova, koji su se finansirali putem dva projekta Grada Prokuplja, iznosi preko 35 miliona dinara.

-Objekat „Radost“, star je preko 60 godina i do danas nije bilo ozbiljnijih ulaganja u njegovu rekonstrukciju. Grad Prokuplje je obezbedio sredstva za kompletnu adaptaciju zgrade, kako njene spoljašnosti, tako i unutrašnjeg prostora, kroz dva projekta. Za  energetsku sanaciju objekta, u okviru koje je zamenjena kompletna stolarija, izvršena rekonstrukcija krova i uređena fasada, sredstva je izdvojio Kabinet ministra bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, dok su radovi na rekonstrukciji podrumskih prostorija finansirani iz fonda Evropske unije, putem programa EU PRO, rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

U okviru rekonstrukcije podrumskog prostora, kompletno je uređen prostor površine od oko 700 metara kvadratnih.

-U ovom delu, nalazi  se kotlarnica, magacinske prostorije i što je najvažnije, centralna kuhinja koja će pripremati obroke za sve objekte PU „Neven“. Preuređeni su zidovi, podovi, izgrađena nova savremena kuhinja, sanitarne prostorije, postavljena nova stolarija, što znači da ćemo dobiti jedan savremeni objekat, izgrađen po najvišim standardima. Nova kuhinja će dnevno pripremati preko 2.000 obroka za mališane svih vrtića u Prokuplju, istakla je direktorka PU „Neven“ Vesna Jovanović.

Da Grad Prokuplje najviše sredstava izdvaja za svoje najmlađe sugrađane, govori i činjenica da je u planu izgradnja još jednog ovakvog objekta.

-Deca su najveće bogatstvo našeg grada. Izgradnjom Industrijske zone i otvaranjem novih radnih mesta, sve više će biti zaposlenih roditelja, i samim tim, objekti Predškolske ustanove imaće sve više mališana. U tom cilju, izradili smo projekat za još jedan vrtić koji će moći da primi još sto mališana, kazao je gradonačelnik Simonović.

Prema njegovim rečima, novi objekat PU „Neven“ će biti izgrađen ispod Poljoprivredne škole.

-Naš projekat je prihvaćen, i u najskorijem periodu očekujemo raspisivanje javne nabavke za početak radova. Inače, vrednost projekta izgradnje novog vrtića je oko 85 miliona dinara, a izradilo ga je JP za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje, dodao je gradonačelnik Aleksandar Simonović.

Evo i nekih slika kako je objekat izgledao pre rekonstrukcije…

 

 

Veličina slova: