Дом културе обележио Светски дан позоришта
28. марта 2018.
Велики успех Дома ученика на Домијади 2018.
28. марта 2018.
Прикажи све

Завршени Дани акредитације у Дому здравља

У Дому здравља Прокупље завршен је процес  Акредитације, а какву ће одлуку донети Тим за спољашње оцењивање Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, знаће се за петнаестак дана.

У прокупачком Дому здравља одржан је завршни састанак на којем су чланови екстерног  тима изнели опште утиске о стручним запажањима везаним за рад ове здравствене установе.

Током дана акредитације који су у прокупачком Дому здравља спроведени од 24. до 27.марта, Тим  спољашњих оцењивача имао је задатак да утврди колико су у овој здравственој установи усаглашени здравствени стандарди са начином њиховог спровођења , а све у циљу унапређења здравствене заштите грађана на подручју општине Прокупље.

Директорка Дома здравља Прокупље др Зорица Момчиловић је изјавила  да су оцењивачи темељно прегледали документацију коју је сачинило 11 тимова који су извршили самооцењивање и проверу рада свих служби. Она је такође изразила задовољство како је протекао читав процес контроле и посебно истакла добар партнерски однос између пацијената као корисника здравствених услуга и запослених у Дому здравља, као пружаоца  услуга.

-Веома је важно што су сви запослени упућени на превентивне прегледе, од најмлађег узраста до најстарије популације, при чему су укључене све службе. Превентивни рад се спроводи не само у Дому здравља, већ и на терену, у локалној заједници, у селима, по школама, што и јесте приоритет и што је у мисији и визији Дома здравља Прокупље, истакла је Момчиловић.

Дом здравља Прокупље први пут је акредитован 2015.године на период од 3 године. Очекује се да ће ова контрола обезбедити акредитацију овој установи у наредних 7 година, односно до 2025. године.

Величина слова: