„Ne ljuti se čoveče“ u Predškolskoj ustanovi “Neven”
12. juna 2019.
Asfaltirane još dve gradske ulice
13. juna 2019.
Prikaži sve

Završni koncert Muzičke škole „Kornelije Stanković“ oduševio publiku

Učenici i profesori Muzičke škole „Kornelije Stanković“ su i ove godine, za publiku u svom rodnom gradu, pripremili završni koncert, koji je održan u Domu kulture.

Prema rečima direktora Škole, Vladimira Drobnjaka, na koncertu je nastupilo 100 izvođača, među kojima su bili nagrađeni učenici, ali i njihovi profesori.

-Utisci su divni i svi smo zadovoljni. Pozorišna sala Doma kulture bila je ispunjena do poslednjeg mesta, čak je bilo i onih koji su stajali sve vreme da bi čuli naše izvođače. Nastupila su i naša tri hora i oduševila prisutne. Svaki izvođač ispraćen je aplauzom, rekao je direktor Drobnjak i dodao da je program, koji je trajao dva sata, bio dinamičan i sadržajan.

Muzička škola „Kornelije Stanković“ nastavlja da niže uspehe na kojim god takmičenjima da se pojavi. Tako su ove godine njeni učenici svom rodnom gradu doneli 49 nagrada, što je za šest više u odnosu na prošlu godinu.

-Izuzetno mi je drago da i ove godine mogu da istaknem velike i značajne rezultate i nagrade naših učenika na republičkim, međunarodnim i takmičenjima van naše zemlje. Samo 14 prvih nagrada su sa najvišeg, republičkog ranga takmičenja. Posebno ističem nagrađene učenike u Skoplju i Tivtu. U Tivtu je prvu nagradu na harmonici osvojio Nikola Kričak, a u Skoplju je drugom nagradom u solo pevanju nagrađen Marko Vasiljević. I ove godine se možemo pohvaliti time da smo nastupili u mnogim gradovima naše zemlje, počev od severa do krajnjeg juga, rekao je direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vladimir Drobnjak.

On je naglasio da svi podjednako zaslužuju samo najlepše reči hvale.

-Istakao bih ipak pet nagrada i jednu pohvalu na republičkim takmičenjima iz solfeđa i teorije muzike. Četiri nagrađena učenika na ovom takmičenju osvojila su po 100 poena. To su Anđelija Lukić i Bojana Lukić iz Prokuplja u klasi profesora Miljane Pavlović, zatim Teodora Vukajlović iz Kuršumlije iz klase Suzane Sudimac i Tadija Vukić iz Žitorađe iz klase Maje Jovanović, naglasio je direktor Drobnjak.

Ovaj završni koncert je, kao i svake godine do sada, bio prilika da se još jednom nagrade talentovani učenici. Njima je Škola uručila zahvalnice i prigodne poklone.

Muzička škola „Kornelije Stanković“ samo u Prokuplju obrazuje 170 učenika, a u izdvojenim odeljenjima škola u Žitorađi, Blacu i Kuršumliji 150.

Veličina slova: