Уручењем сертификата, КОЦ „Топлица“ успешно спровео обуку кројења и шивења
5. фебруара 2019.
КУД „Абрашевић“ уписује нове чланове
6. фебруара 2019.
Прикажи све

Због такси на КиМ не могу уручити поклоне деци ометеној у развоју

Таксе од 100 одсто, које су 21. новембра прошле године увели  привремени органи КиМ на робу из Србије, онемогућиле су проток робе према јужној српској покрајини. Да овај потез приштинских власти погађа и најосетљиве групе, говори следећи пример.

Асоцијација дневних боравака деце ометене у развоју јужне и југоисточне Србије обезбедила је пакетиће за децу ометену у развоју која живе у северном делу Косовске Митровице, али достава није била могућа.

-На све начине покушали смо да деци уручимо поклоне током новогодишњих и божићних празника. Ове пакете покушали смо да поделимо и поводом обележавања школске славе. Знајући шта је косовска полиција радила са поклонима, за сада смо одустали да пакете уручимо деци са сметњама у развоју, рекао је генерални секретар Асоцијације дневних боравака деце ометене у развоју јужне и југоисточне Србије Драгослав Петровић и додао да је Асоцијација претходних година донирала многе поклоне Србима на КиМ.

Према његовим рачима, ове поклоне деца ће добити чим буду укинуте таксе на робу из Србије према КиМ.

Петровић се захвалио трговинском ланцу ЛИДЛ, Удружењу грађана ”Љуби ближњег свог” и продавници “Дексико кидс“, који су обезбедили  слаткише и играчке за децу.

Величина слова: