Voda iz „Grčkog Mlina“ samo za tehničku upotrebu
25. juna 2020.
Brza reakcija lokalne samouprave posle poplava: Čisti se korito Beloljinske reke
26. juna 2020.
Prikaži sve

Zbrinuti svi iz naselja Mala Guba čije su kuće poplavljene

Gradska uprava u Prokuplju u saradnji sa Crvenim krstom privremeno je zbrinula 93 osobe, među kojima je 35 dece i maloletnih lica, čije su kuće poplavljene u nevremenu pre dva dana. Radi se o pripadnicima romske nacionalnosti iz prokupačkog naselja Mala Guba.

Kako bi se ugroženima u poplavi obezbedio krov nad glavom oformljen je privremeni prihvatni centar u fiskulturnoj sali Tehničke škole “15. maj” u Prokuplju.

-Usled obilnih padavina došlo je do prodiranja vode u njihove kuće pa je Štab za vanredne situacije naložio hitnu evakuaciju žitelja ovog naselja i pronalaženje adekvatnog prostora za njihov privremeni smeštaj. Odmah smo  preduzeli sve neophodne mere koje su uključivale i mere zaštite od korona virusa kako bi smo na najbolji način obavili ovaj zadatak, izjavio je sekretar Crvenog krsta u Prokuplju Dragan Subotić.

On je naglasio da su ovom prilikom svim zbrinutim licima podeljene i zaštitne epidemiološke maske.

-Za sve njih obezbeđena je i hrana, odnosno dva obroka dnevno, a za decu i dodatna ishrana, podvukao je  Subotić i dodao da će se kada se poboljšju vremenski uslova, a nakon isušivanja vode iz poplavljenih kuća, za nekoliko dana, svi oni ponovo vratiti u svoje domove.

Kako je naglasio zbrinjavanje ugroženih u nezapamćenim poplavama koje su pre dva dana pogodile Prokuplje uspešno je obavljeno zahvaljujući angažovanju i uz pomoć lokalne samouprave u Prokuplju.

Veličina slova: